IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

53 Pages V  « < 50 51 52 53 >  
Reply to this topicStart new topic
> Fericire in rate, Jurnalul lui Meg
Meg
post Jan 6 2008, 08:42 PM
Post #511

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

Am examen. TREBUIE sa invat. nu imi permit restante, nu, nu anul asta.. nu acum.
deschid cartea. stufoasa, dar ce sa ii fac? asta e bibliografia.
introducere
"stimati studenti,
etc etc
in final, veti fii capabili sa .. etc etc".
yeh, whatever, dau pagina. sau vreau sa dau pagina, dar nu pot. realizez ca ala de vrea sa ma invete pe mine o anumita stiinta, ala care e prof dr naiba sa il pieptene, nu stie gramatica. "-ei hai, " - imi zic - "e greseala de tipar". si purced.. peste 2 pagini, omul le prezinta studentilor ca "vor fii" multe de vazut in capitolul viitor.
hmm..
sa lasam. asa sunt eu, vad nod in papura.
"asa cum a-ti vazut in capitolul I".. Deci. Nu sunt eu tampita. omul asta, care va sa zica mi-e profesor si care vrea sa ma invete "el pa mine", nu prea le are cu gramatica. sa mai citesc mai departe? mi s-a aplecat.
am plecat la examen ca oaia. examen grila, cu un singur raspuns. dam noi foile, proful.."-surpriza! erau si 2 raspunsuri!"
sa mai zic ceva?.. nu mai zic nimic.
de luat l-am luat, dar ..

alta. episodul 2.
imi caut un referat frate la economie. si caut si caut.. si dau peste TANANANA! biblioteca ASE. virtuala, frumoasa, carti.. tot ce vrei. avand in vedere ca e pentru licenta, nu pot sa copiez ca nesimtita. da' sa citesc mai intai. si imi cade in fatza pps-ul dr.ing.ec si nu mai stiu cum, X Y. zic.. "-Bun, interesant, sa vedem'.
sa vad.. ce sa vad? in primele pagini, observ ca "dr-ul" nu stie sa foloseasca verbul "a fi". Oh nuuu, vechea problema! da' ce are, domle, verbul asta? e urat cu crengi? (vorba Luizei). e asa de greu de folosit? m-as oferi voluntara. nu ca as fi eu mama gramatica, dar macar daca nu stiu, ma uit acolo pe un dex, pe un google.. mai intreb fetele pe aici.. ca doar deh, nime nu s-a nascut invatat.
dar chiar asa?
si mai si semneaza:
doctor ...

si iti mai vine sa inveti cand retina si ochiul urla de durere?!

semnat: Meg, studenta.
Go to the top of the page

+Quote Post
Meg
post Jan 9 2008, 06:50 PM
Post #512

Membru de Onoare

Suav, amurgu-şi lasă rugina în pahare,
Miresmele grădinii în noi se răspândesc,
S-a desfundat clondirul cu vin moldovenesc,
Mai toarnă cârciumare, mai cântă lăutare...

Păstorel Teodoreanu

"Până la nuntă i-a cântat imnuri de slavă. După, de sclavă."
Efim Tarlapan

Cel mai trist lucru în dragoste e că uneori sufletul ţi-l ia cine n-are nevoie de el.
Nicolae Iorga

Înfrângerile în dragoste dor mai mult decât celelalte, fiindcă în ele întreg omul este respins.
Nicolae Iorga

Mâniile din iubire sunt mai straşnice decât oricare altele, pentru că vin din credinţa că ai risipit în zadar ce e mai adânc şi sfânt în fiinţa ta.
Nicolae Iorga

Sufletul nu ţi-l da decât cui îţi dă sufletul lui. Altfel tu rămâi fără nimic.
Nicolae Iorga

Cu prostul neşcolarizat,
Te lupţi un pic şi ai scăpat,
Dar duci o luptă colosală,
Cu prostul care are şcoală

Dacă mă încred în Dumnezeu şi El există, câştig infinit. Dacă mă încred în Dumnezeu şi El nu există, nu pierd nimic. Dacă nu am încredere în Dumnezeu şi El există, pierd infinit. Dacă nu am încredere în Dumnezeu şi El nu există, iarăşi nicio pierdere."
Blaise Pascal - Gânduri

Paradoxul vremurilor noastre
de OCTAVIAN PALER

Paradoxul vremurilor noastre în istorie este că avem
clădiri mai mari dar suflete mai mici;
autostrăzi mai largi dar minţi mai înguste.
Cheltuim mai mult dar avem mai puţin;
cumpărăm mai mult dar ne bucurăm mai puţin.
Avem case mai mari dar familii mai mici,
Avem mai multe accesorii dar mai puţin timp;
avem mai multe funcţii dar mai puţină minte,
mai multe cunoştinţe dar mai puţină judecată;
mai mulţi experţi şi totuşi mai multe probleme,
mai multă medicină dar mai puţină sănătate.
Bem prea mult, fumăm prea mult,
Cheltuim prea nesăbuit,
Râdem prea puţin,
Conducem prea repede
Ne enervăm prea tare
Ne culcăm prea târziu, ne sculăm prea obosiţi,
Citim prea puţin, ne uităm prea mult la televizor
şi ne rugăm prea rar.
Ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar şi urâm prea des.
Am învăţat cum să ne câştigăm existenţa,
dar nu cum să ne facem o viaţă,
am adăugat ani vieţii şi nu viaţă anilor.
Am ajuns până pe lună şi înapoi,
dar avem probleme când trebuie să traversăm strada,
sa facem cunoştinţă cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic, dar nu şi pe cel interior.
Am făcut lucruri mai mari, dar nu mai bune.
Am curăţat aerul, dar am poluat solul.
Am cucerit atomul, dar nu şi prejudecăţile noastre.
Scriem mai mult, dar învăţăm mai puţin.
Plănuim mai multe, dar realizăm mai puţine.
Am învăţat să ne grăbim, dar nu şi să aşteptăm.
Am construit mai multe calculatoare să deţină mai multe informaţii,
să producă mai multe copii ca niciodată,
dar comunicăm din ce în ce mai puţin.
Acestea sunt vremurile fast-food-urilor şi digestiei încete;
oamenilor mari şi caracterelor meschine;
profiturilor rapide şi relaţiilor superficiale.
Acestea sunt vremurile în care avem două venituri,
dar mai multe divorţuri,
Case mai frumoase dar cămine destrămate.
Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide,
scutece de unică folosinţă,
moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte,
corpuri supraponderale şi pastile care îţi induc orice stare
de la bucurie la linişte, la moarte.
Sunt niste vremuri în care sunt prea multe în vitrine,
dar nimic în interior.
Vremuri în care tehnologia îţi poate aduce această scrisoare
şi în care poţi decide
fie să împărtăşeşti acest punct de vedere,
fie să ştergi acest mesaj.
Aminteşte-ţi să-ţi petreci timp cu persoanele iubite,
Pentru că nu vor fi lângă tine o eternitate.
Aminteşte-ţi să spui o vorbă bună copilului care te venerează,
pentru că acel copil va creşte curând şi va pleca de lângă tine.
Aminteşte-ţi să-l îmbraţişezi cu dragoste pe cel de lângă tine,
pentru că aceasta este singura comoară pe care o poţi oferi cu inima
şi nu te costă nimic.
Aminteşte-ţi să spui "Te iubesc" partenerului şi persoanelor,
pe care le îndrăgeşti, dar mai ales sa o spui din inimă.
O sărutare şi o îmbărţişare vor alina durerea,
atunci când sunt sincere.
Aminteşte-ţi să-i ţii pe cei dragi de mână
şi să preţuieşti acel moment,
pentru că într-o zi acea persoană nu va mai fi lângă tine.
Fă-ţi timp să iubeşti, fă-ţi timp să vorbeşti,
fă-ţi timp să împărtăşeşti gândurile preţioase pe care le ai.

Nu uita niciodată că pielea se încreţeşte, părul încărunţeşte, iar zilele se adună în ani... Dar ce e mai important se conservă: forţa şi hotărîrea ta nu au vârstă. Spiritul tău e cel care îndepartează pânzele de păianjen. Dincolo de orice punct de sosire, e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită, e o altă încercare. Cît timp trăieşti, simte-te vie. Daca ţi-e dor de ce făceai, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp... Mergi mai departe, atunci când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă astfel ca, in loc de milă, să impui respect. Când nu mai poţi să alergi, ia-o la trap. Când nu mai poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu mai poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată!

+Quote Post
Meg
post Jan 14 2008, 08:50 PM
Post #513

Membru de Onoare

"...nu ne putem oprii decat asupra a 2 dintre ele - aristotel si kant ... etc etc'"
deci: ce ziceai ca esti tu, aia care ai scris cartea asta? profesor universitar ..?
(invatz de zor.. examene multe (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) )

+Quote Post
Meg
post Jan 30 2008, 04:16 PM
Post #514

Membru de Onoare

..22 de ani. si atat.
22.
nu o sa scriu nimic lacrimogen, dar sunt cat de cat in stare de soc.
ca tot omul pe care il pocneste dorul de casa (si care mai are si cate putin timp liber), am plecat acasa. am ajuns la 5.12 am si am plecat la 5:32 pm. pe ceas.
am dormit cateva ore si .. am plecat acasa. prin oras, prin centru. nu mai fusesem de mult. si oricum, nu conduceam eu, asa ca .. daca nu esti sofer, trebuie sa te supui itinerariului si sa nu comentezi. de fapt, nu era prea mult de comentat, avand in vedere starea de buna dispozitie pe care o aveam. mi se indeplinise un vis vechi, un vis mare.
si trecand asa.. vad un convoi. de obicei nu are ce sa caute fix [!] prin centru, imi pare rau.. ma uit, masini cat vezi cu ochii. lume multa. muuuuuuuuuulte coroane. ma gandesc ca o fi vreun profesor ceva.. dar nu, e 'x'. cum adica...' -x?!' '-da,' imi zice el, 'a murit. ori din cauza ca avea probleme de inima, ori din cauza masinilor. iubea masinile mult'. hm.. de inima? pai stai, domle, ca era coleg cu mine. sau de fapt, cu un an mai mare, dar il cunosteam.
eram in generala, atunci ne formam, atunci observam si ..apreciam. avea bani, tot ce voia si.. pe colega mea de banca drept prietena. si il stiam din vedere si din auzite, bineinteles.
22 de ani.
si s-a sfarsit.
trebuie sa imi revin.. m-a afectat prea mult.. desi .. nu aveam nicio legatura directa.
nu stiu ce am patit.
TREBUIE sa fac mai multe.. nu am fost in stare de nimic pana acum.
...........

+Quote Post
Meg
post Feb 28 2008, 06:25 PM
Post #515

Membru de Onoare

am avut o zi superba.
m-am trezit la 6 si am ajuns acasa la 18. (trebuia sa stau pana la 20, dar m-am fofilat)
incep sa invat cum e sa mergi la scoala si sa muncesti.
vad doar pat.
si asta e doar inceputul..
si sunt fericita.

+Quote Post
Meg
post Feb 29 2008, 12:31 AM
Post #516

Membru de Onoare

desi ma simt obosita, nu pot sa dorm.
m-am gandit sa imi copiez fiecare postare din jurnal pentru un jurnal privat, pe care sa il continuu si in care sa scriu pozitiv - rodul unei gandiri pozitive.
imi trec o multime de idei prin cap. si nu stiu de ce ma gandesc la autobanda. parca as raporta viata la o autobanda. sa fie pentru ca maine plecam la drum? posibil.
ca sa reiau..
mi se pare ca totul merge. "curge", ca sa folosesc vorba lui Bogdan (ce o mai face? parca se casatorea! pun pariu ca a fost un mire chipes..). deci. eu as fi o masina, tu ai fi o masina. fiecare am reprezenta o masina.
cand suntem mici .. hm, atunci n-am fi masini. atunci am vom fi fost purtati in masina parintilor cu grija.
tata are carnet de cand il stiu eu. si are toate categoriile. niciodata, dar niciodata, nu mi-a fost frica sa merg cu el in masina. tata e un super-erou (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
asa, si ca sa revin, pe autostrada asta, sunt muuuulte masini. e normal, nu? vezi si un tico, si un matiz, si un mertzan si un volvo si un bmw si un saab si un oltcit.. si orice alta marca de masina care iti poate trece prin cap. fiecare cu cate un semn lipit in frunte, dar nu cu interdictia de a avansa.
ei si tu, in masina parintilor tai - care o fi aia, ca nu prea conteaza atat timp cat te simti in siguranta - privesti. la inceput esti spectator. nu te implici, ca doar se implica altii pentru tine.
si ei te invata "de ce" trebuie sa depasesti masina aia verde din fatza. da,da, e un bmw (scris la pura intamplare, n-am vazut niciodata un bmw verde), dar tu poti si trebuie sa il depasesti. pentru ca iti incurca drumul si trebuie sa ajungi la destinatie. Tu trebuie sa ajungi la destinatie, pentru ca mai apoi sa se schimbe rolurile.
si te mai invata si de ce este nevoie sa zambesti, desi masina ta face jumate' din bmw-ul ala smecher. las' ca o sa cresti tu, si le arati lor! sau nu..
conditiile meteo pot fi favorabile. uneori. alteori, e ceata, e ninsoare, e polei. imi amintesc cum am mers noi odata, cu 20 la ora, nu vedeam decat linia de mijloc. noroc si de aia! cum s-a terminat dealul, pac a disparut si linia. intre timp au refacut-o, ca au inteles (cred) utilitatea marcajelor pe o strada. sau ce zapada ne-a prins acum cateva luni. Nu vedeam la cativa metri in fata, si tirurile treceau cu o viteza, sa ne arunce de pe sosea, nu alta! si eram obosita, dar eram singura "disponibila".. si m-au depasit multi atunci.
se pare ca acum e o singura banda de mers. sau nu, mai bine zis, un singur sens. Sens unic! sau.. interzisa intoarcerea.
ei? ce mai ai de facut in situatia asta? nu vrei sa incalci regulile. or, vrei nu vrei, nu trebuie sa le incarci. te arzi..
ce-i de facut?
tragi aer in piept.. asaaa, adanc, ca noaptea - macar noaptea - ai parte de aer curat - si mergi mai departe.
hai, ca poti!
si cred ca si eu pot sa dorm de acum..
noapte buna!
ps: sunt mandra de floricica mea care cresteeeeee.. poate pana maine si infloreste! tare frumoasa mai e!

+Quote Post
Meg
post Feb 29 2008, 12:55 PM
Post #517

Membru de Onoare

(IMG:http://i10.photobucket.com/albums/a130/adi_x/RotationofDSC04370.jpg)
a inflorit, a inflorit!
vezi cate minuni se pot intampla peste noape?...si am pus-o langa mine, ca sa ii simt parfumul.
azi sunt bine dispusa. inca nu am apucat sa arunc una-alta in geanta. si nici nu ma intereseaza. pentru ca vreau sa ies in soare. sa ma plimb.
tot azi am primit o floare si o felicitare in care era prins un martisor.
de la un coleg de grupa. de alta grupa, de fapt. gest care m-a emotionat si m-a facut sa imi amintesc cat de frumos e sa faci un gest.
imi scot suvitele mov in soare.

+Quote Post
Meg
post Mar 8 2008, 12:05 AM
Post #518

Membru de Onoare

http://www.elady.ro/forums/index.php?showt...=997&st=200

nu uita..

+Quote Post
kary_pink
post Mar 13 2008, 07:40 PM
Post #519

Musafir

(IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/dog_keep_smiling-1.jpg)

Esti ok? (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
Meg
post Mar 13 2008, 07:49 PM
Post #520

Membru de Onoare

da, kary, iti multumesc pentru intrebare.
mi-ar face placere sa te am in lista de mess (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)

+Quote Post

53 Pages V  « < 50 51 52 53 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 10:44 AM