salutare!
schimba nisipul, sa nu fie din ala parfumat (multe pisici detesta genul asta de nisip), ia din ala ieftin fara miros (miau miau de exemplu)
e inca mic, daca a fost tinut pe afara si abia e luat de la mama lui, e normal ca face pe unde il apuca - si eu am avut un exemplar din asta gazduit o perioada la mine acasa... faca pishu pe unde ii venea. eu am rezolvat oparind bine litiera si fracand-o cu domestos (ca sa dispara orice urma de miros la ea) si schimband marca de nisip.
incearca si tu asta, dar ai grija ca pisicile sunt extrem de sensibile la miros

deci trebuie limpezita bine.
alte cauze posibile:
- vezi sa nu aiba ceva probleme (constipatie/cistita) sa il doara ceva cand face pishi/kk, exista posibilitatea sa asocieze litiera cu durerea, nergi cu el la un veterinar ca sa vada daca are "instalatia" ok

[oricum ar trebui sa mergi, pentru deparazitare si vaccinare, daca e luat de afara sigur are viermisori ]
- exista in comert spray-uri repelante pt pisici, dupa ce cureti unde face el pipi in alta parte decat unde trebuie (cu apa multa, detergent si la sfarsit otet, ca sa mai taie din miros sau chiar cu solutie anti-pipi, se gasesc la cabinetele veterinare si la magazinele de accesorii), da cu spray din ala. cica functioneaza, nu o sa se mai atinga de locul respectiv....
- schimba locul litierei - unele pisici refuza pur si simplu sa faca daca litiera e intr-un anumit loc (dumnezeu stie de ce, eu m-am conformat si am lasat-o unde doreau domnii din dotare sa faca pishi, ii vedeam cum se duceau la ladita, o miroseau, dupa aia se duceau la locul unde ar fi vrut ei si mieunau preluuuung )
- pentru inceput nu curata de tot litiera, lasa-i bulgarii cu pipi/kk acolo ca sa prinda miros si sa recunoasca ca ala e locul unde tre' sa isi faca el nevoile
- mergi muuult de tot pe sistemul recompenselor, pisicile sunt extrem de sensibile la asta (a facut pisi la litiera? lauda-l, mangaie-l si da-i o lingurita de mancare la plic, matzele sunt lesinate dupa asa ceva); eu am pastrat juma' de an un bol cu mancare in baie, ca se invatase motanu' sa manance dupa ce facea kk...