Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Intrebari despre diverse lucrari dentare
Forum pentru femei - eLady.ro > Despre noi si Interesele Noastre > Sanatate, Sport > Stomatologie
Pages: 1, 2, 3
angeldust
Nici nu stiam ce titlu sa dau topicului.
Ideea e ca stiu ca avem si o stomatoloaga printre noi si oricum, mai sunteti cateva mai informate ca mine in domeniul asta.

Problema e urmatoarea : am avut o plomba mai mare la o masea, din care imi ramasesera doar 2 pereti ai mei, din dintele natural. Am muscat pe ceva tare si mi s-a mai rupt un perete. Dentista mi-a zis ca singura solutie e sa ii faca o coroana de ceramica. Acum...ea mi-a zis ca dintii de langa nu o sa fie afectati, ca pur si simplu imi lipeste capsula aia de ceramica pe dinte. Altii imi zic ca nu ar fi bine asa, ca trebuie sa faca cumva legatura si cu un dinte de langa, sa o prinda de el, ca altfel o sa imi pice mereu si va trebui sa ma tot duc sa mi-o lipeasca la loc.
Cum e mai bine? Stiti cumva?
kalua
Greu de spus asa, fara a sti exact cat mai exista din masa dentara.
Dar poate ne spune punkreas dac-ar merge eventual un stift la molar.
dr. stoma
daca eu sunt stomatoloaga ... o sa va dezamagesc. am spus ca sunt stomatolog rock.gif

angel, trebuie sa-ti faca obturatii de canal (daca nu sunt facute deja) si apoi un pivot radicular. dupa cimentarea pivotului iti ia amprenta si tehnicianul face o coroana metalo-ceramica (nu se vede nimic din metal, e doar ca suport pt portelan) care se va cimenta. Nu e nevoie sa-ti slefuiasca ceilalti dinti. Si daca s-a lucrat cel putin ... mediu sa zic ... n-ar trebui sa pice. In cazul in care implantarea radacinii in maxilar nu este satisfacatoare - extractie si implant. I suggest sa te sfatuiesti cu mine daca ai nevoie de implant, sunt o gramada de "doctor stie tot" prin tara... Mai ales pe-acolo pe la tine, spre granita, unde multi fac orice doar ca au pacienti de-afara care platesc si se cara inapoi la mama lor...


PS: pt urgente care nu pot suporta amanare pana seara cand citesc thread-ul, apelati la Ala80 :-)
angeldust
Merci mult de informatii punkreas kiss.gif (eu traiam cu impresia ca esti de genul feminin hi hi).

Acum, sa le iau pe rand

- obturatii de canal mi-a facut, atunci cand mi-a pus plomba initial
- eu am relativ incredere in tipa asta la care merg, dar cum spui si tu o extra opinie e mai mult decat bine-venita si mai ales daca vine din partea cuiva care nu are nici un interes sa ma jupoaie de bani.
- asadar, sa iti spun ce mi-a spus dentista : ca din cele 5 fatzete ale maselutzei mele nu a mai ramas decat un perete, dar a zis ca la mine e bine ca am nu stiu ce radacini inca acolo( asa am inteles eu nesigur.gif ) si momentan nu ar fi nevoie sa imi pune surub din ala, chiar daca mi-o imbraca. A zis ca daca cumva se mai rupe din ea, atunci trebuie surub. Pentru ca ea e plecata o saptamana la Bucuresti la nu stiu ce conferinta, nu se poate ocupa acum de mine, si mi-a pilit-o putin ca sa nu mai musc pe ea pana atunci.
- de costat mi-a zis ca e 100 de euro toata treaba. E drept ca lucreaza putin cam scump, adica aici in TM m-am interesat, media e cam 60 de euro pt o lucrare din asta, dar nu prea m-as duce la altcineva ca greu am gasit o dentista pe gustul meu ( cel mai mult imi place ca imi face anestezie pt orice si nu simt niciodata nimic laugh.gif )

So, ce zici?
dr. stoma
bun, inteleg ca nu ai nevoie de implant inca. f bine. dar va trebui sa-ti puna totusi pivot pe 1-2 radacini ca sa aiba pe ce sa puna coroana. ultimul perete dentar va diparea oricum, nu o mai ajuta cu nimic. o sa caut prin cabinet o lucrare asemanatoare si postez niste imagini. pretul este foarte bun vis-a-vis de Bucuresti, personal am 3 tarife: super-prieteni un pret, cunostinte apropiate ceva mai mult si restul populatiei dublu fata de pretul pentru prieteni. Coroana pe implant e cea mai scumpa pt ca si laboratorul costa dublu si sunt inca multe alte costuri suplimentare la faza de amprentare. 100E mi se pare OK. Anyway, lucrarile protetice au garantie cel putin 1 an, pana si laboratorul ar trebui sa-i dea medicului 1 an garantie. Eu ofer 3 ani cu conditia ca pacientul sa se prezinte la control din 3 in 3 luni pt igienizare and stuff...

Anything else? :-)
angeldust
Deocamndata nu mai am alte intrebari, mersi mult de raspunsuri wink.gif
walpurgik
Vreau sa stiu si eu despre detartraj, cu ce se mananca si ce vrea, la cat de des e indicat sa-l faci, care e metoda cea mai adecvata, cat ar trebui sa coste.
Multumesc.
dr. stoma
Tartrul este placa bacteriana mineralizata. Recte, sub tartru nu prea ai cum sa cureti - se intretine astfel un mediu propice pt dezvoltarea microbiana. Mediul este acid deci demineralizare a smaltului, care va deveni si mai vulnerabil.

In cazul in care tartrul apare va trebui indepartat si apoi protejata acea zona ramasa expusa diversilor factori. So, initial detartraj cu ultrasunete pt indepartarea bucatilor mari dupa care ar fi indicat sa se treaca la piesele de mana pt ca precizia este mult mai mare. Dupa indepartarea in totalitate a tartrului ar trebui facut un periaj profesional cu pasta fluorurata si aplicarea de geluri speciale.

Cat de des ar trebui sa-l faci ... iarasi depinde de persoana. Eu nu am deloc tartru si nu am facut in viata mea periaj sau detartraj dar am prieteni care in 3 luni recupereaza tencuiala integral. Ideal ar fi sa treceti in agenda un control stomatologic general de cel putin 2 ori/an.

Cat costa ... depinde de medic. Unii iau la dinte, altii la arcada. Cred ca ar varia intre 1.5-3 milioane pt cele 2 arcade. Peste asta ar fi si pretul periajului. Chiar nu am idee de preturile din TM.

Spun mereu "ar trebui" pt ca unii medici prefera sa sara etape, respectiv tzup-tzup cu ultrasunetul si la revedere, ai dintii curati, esti beton, mai vino peste 2 luni sa-mi mai dai niste bani... nu de alta dar mai asteapta 20 de persoane pe hol...

excl.gif PS: evitati stomatologii care au in permanenta X zeci de persoane in sala de asteptare pt ca se vor grabi sa termine si ... stiti voi... Nu conteaza ca e cel mai tare doctor din orasul X, cateodata nu conteaza numai experienta frustaremare.gif
walpurgik
Multumesc pentru raspunsul detaliat. Nici eu nu am tartru in mod vizibil, in ultima vreme am observat ca am usoare depuneri in spatele dintilor de jos si ma gandeam ca ar trebui sa apelez la un specialist. La stomatolog merg de cel putin 2 ori pe an sau imediat cum am impresia ca se initiaza o cariuta sub plombele vechi. O sa merg spatamana viitoare la stoma, insa voiam sa apelez si la tine ca on-line specialist. kiss.gif
divi2007
mersi de sfat asa fac cu pastele de dinti si nu numai sampoane etc, le diversific pt ca ma plictisesc de ele apoi iar reiau. smile.gif

mai am o intrebare: de ce dintii care sunt pusi cel putin la mine rezista nu s-a crapat dar dedesupt se decimenteaza si asta nu e prima data dintele e din portlan tocmai de aceea am si folosit portelanul dar degeaba. sad.gif E pus de 2 ani.
dr. stoma
decimentarea nu are legatura cu materialul din care e realizata coroana ci de modul in care a fost slefuit bontul si de directia fortelor ce act pe dinte. Nu pot sa spun clar ce s-a intamplat in cazul tau dar as avea cateva idei:

1. - peretii bontului pe care e cimentata coroana nu sunt paraleli (inclinarea tolerata este de 5 grade) deci nu exista frictiune intre dinte si partea metalica;
2. - tehnician de valoare indoielnica - coroana nu se aseaza perfect pe bont;
3. - spatiu f mic intre coroana in cauza si dintele antagonist - a ramas un bont mic deci frictiune mica;
4. - material de cimentare de calitate indoielnica;
5. - alte cauze particulare cazului tau dar care nu imi trec prin minte in acest moment biggrin.gif .


PS: walpurgik and all the rest - n-aveti pt ce ...
divi2007
multumesc de raspuns m-ai lamurit smile.gif
angeldust
Eu fac depuneri de tartru foarte repede. Walpu nu mai stiu exact cat costa un detartraj la dentista mea, ca ultima oara mi-a facut pe gratis...la promotie laugh.gif dar cred ca undeva la 1 milion.

Eu am o alta problema (DA, inca una! tongue.gif ). Unul din dintii din fatza (incisivi cred ca ii cheama) a devenit de ceva timp f sensibil la periat..mai exact ma doare. Si l-am studiat si am observat ca are un santzulet mic pe el si daca bag unghia in santzuletul ala ma daore de imi vine sa crap. Ultima oara cand s-a uitat dentista mea la el a zis ca nu e carie...ca e o defluorizare sau ceva de genul. Si mi-a pus o solutie pe el, vreo saptamana parca nu m-a mai durut dupa care iar.
Ce naiba sa fie si ce pot sa ii fac?
dr. stoma
Da, este o lacuna cuneiforma. E normal sa fie sensibila zona pt ca a ramas dentina descoperita. Exista 2 optiuni:

1. - sa largeasca putin santul si sa puna CIS;
2. - sa demineralizeze si sa incerce cu niste compozit fluid.

Eu merg pe compozit deobicei si nu am avut cazuri la care sa se desprinda. Daca iti aplica numai bonding (solutia de care spui) nu face mare lucru pt ca nu rezista mult.
dr. stoma
Am vizitat standul Oral-B la expozitie si au busuri bucale. Pot sa va spun ca oferta este foarte buna, economisiti 1.2 milioane fata de farmacie wink.gif
Am vazut ca au aparut si periute de dinti cu vibratii, exact ca aparatele de ras Mach Power sau asa ceva. Nu cred ca ajuta la ceva vibratiile dar merge asa ... de figuri.
dr. stoma
no more questions?
divi2007
as mai avea eu o intrebare in legatura cu plombele smile.gif

am o plomba de cativa ani buni dintr-un material gri inchis, ca si argintul nu stiu cum ii spune pt ca sincer nu ma pricep deloc sad.gif e mai buna plomba asta decat celelalte adica cele albe? mie dentistul mi-a spus ca ar rezista mai mult, in schimb mie nu mi se pare aspectuasa(noroc ca e la masele si nu se vede) si am citit undeva ca materialul din care e facuta nu ar fi foarte sanatos pt organism magindesc.gif , e adevarat? . Ce plomba recomanzi si din experienta ta crezi ca e cea mai buna?
dr. stoma
Este o plomba de amalgam argint-mercur. Daca este integra si inca "etansa" ca sa spun asa este mai buna decat cele fizionomice din compozit. Despre toxicitate - intr-adevar avand mercur nu este chiar o obturatie "sanatoasa" dar nu ridica mari probleme. Deobicei amestecul de AG-HG vine in capsule pre-dozate deci nu exista un risc in ceea ce priveste o supradozare a mercurului.
Problema este alta. In cazul in care mai exista in cav. bucala alte lucrari metalice cu alta compozitie (respectiv coroane) apare o reactie de genul electrolizei. Apare astfel un gust metalic neplacut sad.gif

Daca nu te deranjeaza aspectul si daca medicul spune ca e integra, i suggest sa o pastrezi.

Pt. plombele realizate de-acum incolo as merge totusi pe compozit datorita esteticii dar si datorita tehnicii de slefuire mai putin invazive. Amalgamul nu adera la dinte si trebuie realizata o cavitate cu baza mai larga a.i. sa nu zboare de-acolo. Compozitul nu are nevoie de vreo foma speciala sau de o dimensiune minima a cavitatii pt ca se "lipeste" de dinte.
divi2007
multumesc smile.gif
dr. stoma
cu placere wink.gif
Meg
aaaa, avem un specialist printre noi biggrin.gif
the_punkreas2003, te rog sa imi raspunzi si mie la:

am observat ca mi se macina dintii din fatza. adica s-au cam .. subtiat. intelegeti? putin, putin.. ca la hamsterii care rod toata ziua si li se tocesc dintii. numai ca eu nu mananc seminte, nu rod.. sau nu stiu ce sa zic!! din ce cauza o fi? mi-a spus o colega care e la tehnica dentara ca e lipsa de calciu - am luat calciu sub diverse forme dar ..
nu se observa, ce-i drept, numai ca eu stiu de problema si parca imi sare in ochi.

.. am scris la 'alegerea medicului', dupa aia m-am luminat.
multumesc anticipat.
dr. stoma
incisivii au marginea foarte subtire si se poate intampla sa se ciobeasca. mai ales daca a ajuns vreo fisura pana pe marginea incizala... ar fi bine sa mergi la stomatolog sa incerce sa-ti refaca din compozit dintele. prismele de smalt nu mai au sustinere si incet incet se vor desprinde. sau macar sa-ti netezeasca marginea daca nu a cazut prea mult pana acum.

valabil pt toata lumea: niste analize facute anual nu strica nimanui. va mai linistiti cu teama asta de lipsa de calciu. toata ziua asta aud, "am lipsa de calciu" dar nimeni nu si-a facut analize ca sa poata confirma.

bine-nteles ca smaltul este format din cristale de hidroxiapatita de calciu care, prin utilizarea compusilor cu fluor, se transforma in flurapatita de calciu, un cristal mult mai rezistent la acizi si alti factori ce ataca dintele. dar o problema minora la nivelul dentitiei nu inseamna automat lipsa de calciu.
hope i got that right wink.gif
danairl
salut
as avea si eu o intrebare
care dintre coroanele din metalo ceramica e mai buna?
tot cautand pe net am vaz o multime de nume dar nu stiu la ce sa ma decid.
mersi fain
dana
dr. stoma
pai are vreo importanta numele? nu tu decizi asta ci laboratorul cu care lucreaza medicul.
Ce poti TU sa decizi este metalul - vrei un aliaj oarecare sau suport de aur. Cam atat. Recomand aurul pt ca ofera o inchidere marginala mult mai buna.
PS: daca vrei sa-ti imbraci frontalii, alege coroanele integral ceramice, fara suport metalic. Estetic sunt net superioare, chiar daca pretul este maricel.
PPS: nici la metalo-ceramice nu se vede partea metalica - sunt total fizionomice - dar se pierde transluciditatea.
georgias
Si deci, iata-ma si pe mine aici.
Am o mare problema (pe langa frica de dentisti valea.gif ):acum vreo 4 ani mi s-a facut o lucrare la o masea foarte cariata, astfel incat a fost "construita" din plomba (scuze daca nu ma exprim prea corect). zilele trecute partea exterioara a maselei s-a fisurat si a cazut. Si mi-a ramas doar plomba. Astazi a cazut si plomba si am ramas cu o mare gaura(defapt cu un rest de radacina). Nu ma doare(tin minte ca parca imi scosese nervul la vremea aceea).
De dus, am de gand sa ma duc la dentist.
Intrebarea este ce imi mai poate face?Imi scoate radacina si imi pune alta masea?Si trebuie sa-mi faca vreo operatie sa-mi scoata radacina?(of, de asta imi e cel mai frica crying.gif )
asgaard
georgias, eu am fost in aceeasi situatie, am ramas cu radacina si o bucata dintr-un perete, arata horror, e drept
probabil ca o sa ti se faca radiografie si, daca radacina e ok, se poate face o coroana metalo-ceramica
nu e nimic dureros in chestia asta, n-are de ce sa-ti fie frica
doar daca e o problema cu radacina se ajunge la extractie, dar eu sper sa nu fie cazul
fuga la dentist !

[sa ma ierte specialistul daca spun prostii, vorbeam si eu din limitata mea experienta ]
kalua
georgias, cred ca nici punkreas iti va putea spune daca radacina poate fi recuperata sau nu, daca e sa ti-o scoata, prin ce metode se face extractia. Pentru ca trebuie vazut exact ce-i cu ea, cum e rupta, daca poate apuca de ea sau nu.
Du-te cat mai repede la stomatolog, era bine daca o faceai imediat cum ti s-a intamplat pocinogul.
dr. stoma
Aham, fara radiografie nu vei afla nimic concret. Probabil ca se pot introduce niste suruburi mititele de care sa se prinda compozitul dar tot carpeala se numeste. Sa-ti faca 1-2 pivoti pe radacini si coroana deasupra. Daca si radacinile sunt terminate - mergi pe implant. Dureaza 1 ora cu tot cu extractie, nu distrugi nici dintii vecini iar costul este comparabil cu o punte pe dintii vecini + dintele lipsa.
That's all, inca putin si plec spre tara. Iar ma apuca depresia crying.gif
kalua
Ca te-ntorci acasa, la nevasta si puradei? tongue.gif
dr. stoma
mda, ca ma intorc in ... nu vrei sa auzi parerea mea despre Romania. Acum e bine, cand ajung in Paris si ma duc la imbarcare incepe sa ma manance pielea de draci :-)
Diana.
Scarkineala. Pruritu` trece cu alcohoale. Mentolate. Da` nu pe cale bucala. biggrin.gif
Pancreasule, daca te face sa te simti mai bine, io nu am nici o sansa sa plec in vacanta nici la Aruncata din Deal City, asa ca bucura-te de fiecare minut de relaxare!

Intrebare pentru domnu` doctor: care e cel mai bun material pentru implanturi?
dr. stoma
prurit-ul trece cu altceva. :-) na
iar intrebarea este - deocamdata fara sens. LA CE TE REFERI? Daca vrei sa stii din ce metal se fabrica, raspunsul este TITAN. Si este de mai multe grade. Asa ca povestea e luuunga. Mai bine imi trimiti un mail detaliat si iti raspund pe indelete, punctual.

inca vreo 4 ore si decolez sad.gif(
Diana.
Intrebarea era din alt punct de vedere: exista, ca la plombe, si pentru implanturi materiale mai bune si materiale mai slabe ? Daca da, care ar fi cea mai buna optiune?
dr. stoma
bey, nu mai exista decat zirconiu si titan. iar titanul e de mai multe puritati. tu nu prea ai de unde sa stii ce-i acolo. tre' sa intrebi un cunoscator. da-mi un nume de firma si iti spun eu daca sa-l accepti sau nu :-)
daca iti pui d-alea facute la strung la mecanica fina - rata de succes este in jur de 20%. la niste implanturi bune rata de succes este undeva la 98-99%. DAR NO MORE SMOKING!!!
Diana.
Bey, ma oftici cind imi zici "bey", mi se pare ca suna aiurea... zapacitul.gif
Nu stiu cum se numeste cabinetul de linga mine, dar acolo lucreaza o intreaga familie de stomatologi. Popescu le zice. Au sediul in Calea Bucuresti. Poate iti spune ceva numele.
dr. stoma
Ahahahaha, nu te mai oftica. tongue.gif
O sa-i caut pe net sa vad ce-i de capul lor, o sa mai intreb un doctor, Florea, poate ii stie. Daca ii intrebi ce implanturi pun (firma) mi-ar fi mai usor sa-ti dau un raspuns.

PS: da-mi un telefon, te rog, cand ai timp. trebuie sa vorbim AZI :-)
PPS: ignora eventualele greseli de ortografie, nu sunt in stare sa controlez ce-am scris ...
Diana.
Pankreasule, trimite-mi un pm cu numarul de telefon. Nu il am la mine ci pe mess-ul de la birou si azi am dezertat in ultma clipa.
P.S. Rezolvat misterul, rezolvam dupa 7 august, ca nu da nici un turc.
dr. stoma
Am rabdat, am rabdat - dar nu mai pot:

telefonul meu este........
M-AM RACIT DE TOT!!! sicsic.gif
dr. stoma
Ori m-am tembelizat, ori mi-a sters cineva postul complet.
Daca se aplica a doua varianta - dati un edit macar sau trimiteti PM, sa stiu si eu. Ca altfel ma duc la psihiatru degeaba :-)

PS: nici un turc nici un turc DAR ce te faci cu tatarii??? Sunt MAI incapatanati tongue.gif
fortelady
nu a sters nimeni nimic. postul tau a fost facut invizibil.
Diana.
Ti-am editat numarul de telefon. Daca vrei sa fii sunat de zgubilitici, mai pune-l si alta data.
Daca ai "prieteni" te "rezolva" ei oricum.

http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2800
dr. stoma
vaaai, Di, iti semana ala a numar de telefon? morderis.gif Unde ai mai vazut prefix cu 0733 urmat de 7 cifre??? bataita.gif
Eu stiu ca sunt dus cu pluta dar nici chiar in halul asta tongue.gif

Later edit: 'neata smile.gif
aby
helloww...ma intrebam daca nu stiti un dentist bun in cluj?mm... crying.gif am schimbat o gramada de dentisti.bine de la ultimul marturisesc ca am fugit blush.gif ...am indurat destule.pe langa faptul ca imi fac repede greata mai si striga la mine.si daca e vorba de durere in cazul meu omu' trebuie sa aiba rabdare cu mine..nu sa strige.bine ideea este ca sunt si fricoasa:P(nu-mi place sa-mi umble cineva in gura).am fost in iarna la ceva studenti...mi-au placut cum au lucrat,dar nu m-am putut inscrie la ei pentru ca ziceau ca ei fac inscrieri doar la persoanele care vor sa-si puna aparat dentar(cei cu problemele acestea).de curand mi s-a rupt o masea,plus ca mai aveam inca una rupta. sad.gif .oare o sa gasesc pe cineva pe placul meu?(si cand zic asta nu ma refer ca sa se poarte cu mine ca o printesa,doar sa aiba rabdare cu mine si sa nu ma chinuie) closedeyes.gif
dr. stoma
se rezolva. iti dau PM maine-poimaine. daca nu primesti nimic, da-mi tu - ca sa-mi reamintesti.
divi2007
am o problema cu un dinte de mica adica: dentistul mi a scos un dinte de jos din fata mai repede decat trebuia si din cauza asta a crescut stramb in fata adica se afla mai in spate si putin mai sus decat ceilalti dinti

acum vine intrebarea as putea sa pilesc din el 2 mm poate si mai putin pt ca atunci nu s ar vedea asa urat ar parea "egal" cu ceilalti cel putin la inaltime

ideea asta mi a venit cand am urmarit o emisiune de la tv , dentitul nu era roman si i a pilit la tipa dintii ei fiind neegali sus
eu am vrut sa l scot mai demult ma obsedeaza sa i am drepti, aparat nu am purtat ca mi a zis dentistul se indreapta ei singuri cand cresti mai mare ei am crescut si tot naspa e mad.gif

as dori parerea ta pls smile.gif
dr. stoma
In principiu se poate. Daca nu este mult de luat din smalt. incearca sa faci o poza de aproape, cu aparat foto bun, si pune-o pe mail.
divi2007
din pacate nu am aparat photo deloc, dar o incerc sa fac rost si iti trimit poza

mersi mult smile.gif
ally6
QUOTE(the_punkreas2003 @ Mar 5 2007, 08:31 AM) *
Este o plomba de amalgam argint-mercur. Daca este integra si inca "etansa" ca sa spun asa este mai buna decat cele fizionomice din compozit. Despre toxicitate - intr-adevar avand mercur nu este chiar o obturatie "sanatoasa" dar nu ridica mari probleme. Deobicei amestecul de AG-HG vine in capsule pre-dozate deci nu exista un risc in ceea ce priveste o supradozare a mercurului.
Problema este alta. In cazul in care mai exista in cav. bucala alte lucrari metalice cu alta compozitie (respectiv coroane) apare o reactie de genul electrolizei. Apare astfel un gust metalic neplacut sad.gif

Daca nu te deranjeaza aspectul si daca medicul spune ca e integra, i suggest sa o pastrezi.

Pt. plombele realizate de-acum incolo as merge totusi pe compozit datorita esteticii dar si datorita tehnicii de slefuire mai putin invazive. Amalgamul nu adera la dinte si trebuie realizata o cavitate cu baza mai larga a.i. sa nu zboare de-acolo. Compozitul nu are nevoie de vreo foma speciala sau de o dimensiune minima a cavitatii pt ca se "lipeste" de dinte.

care este diferenta dintre compozit si amalgam.astept raspuns
ToothFairy
Compozitul este material fizionomic (estetic),amalgamul este un material alcatuit din pulbere de plumb/argint si mercur si deci se pune numai pe dintii laterali ("masele") pentru ca este mai rezistent si bineinteles pentru ca are un aspect mai inestetic fata de compozite,care incearca sa se apropie cat mai bine de culoarea dintelui natural.
dana_dana418
am si eu o intrebare......... sad.gif o lucrare de portelan, odata cimentata......se poate decimenta? sau e definitiv?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.