Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Vremea in tara
Forum pentru femei - eLady.ro > Divertisment, Timp Liber > Vacante si Calatorii. Natura, Turism, Supravietuire.
Pages: 1, 2
Diana.
Se inmoaie vremea. Pentru scurt timp
Prima avertizare de cod portocaliu este valabila pana luni noapte, la ora 2.00. Cea de-a doua este valabila pana marti la pranz si vedeti ca in aceasta noapte, codul portocaliu este inlocuit in sud-vest de cod galben.
Asadar, fenomenele foarte periculoase incep sa se restranga ca arie de acoperire.
Pana marti seara, situatia se va ameliora in toata tara, dar mare atentie: miercuri, din a doua parte a zilei si pe inserat, va ninge in vest, in centru si in nord, iar vantul va sufla tare la munte si va viscoli ninsoarea.
Joi va ninge tot in vest, in centru si in nord, iar vantul se pastreaza activ la munte, vineri va ninge, iar vantul va prinde putere in est
si in sud-est.
Din punct de vedere termic, vor fi ceva fluctuatii in prima faza, dupa care tendinta va fi de racire.
Diana.
COD GALBEN ATENTIONARE METEOROLOGICA
Tipul mesajului ATENTIONARE METEOROLOGICA
Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 15/02/2012 Ora: 9 Numarul mesajului: 1
Fenomene vizate: ninsori, intensificari ale vantului, viscol
Intervalul: 15 februarie,ora 18 - 16 februarie, ora 18
Zona afectata: conform hartii si textului


In intervalul mentionat, in vestul, nord-vestul si centrul tarii va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 10...15 cm si izolat, mai ales in zona Carpatilor Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, 25 cm. In Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si la munte vantul va prezenta intensificari, la rafala depasind 50...60 km/h, si va viscoli ninsoarea.
Nota: Astfel de manifestari se vor semnala temporar si in restul zonei montane. In noaptea de joi spre vineri (16/17 februarie) in regiunile mai sus mentionate valorile de temperatura vor cobori pe arii extinse sub -15 grade.
In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari meteorologice ulterioare.
Diana.
Vom avea o primavara rece si uscata. Vremea in urmatoarele trei luni
Romania, ca tot sudul Europei, va avea parte de temperaturi sub limita normala, in aceasta primavara, a anuntat canalul meteorologic Weather Services International (WSI).
"Valul de frigul care s-a abatut asupra Europei va inceta spre sfarsitul lunii februarie. Vor face exceptie regiunile din estul si sud-estul Europei, unde cantitatile insemnate de zapada care au cazut recent vor incetini fenomenul de incalzire", a declarat meteorologul sef al WSI, Todd Crawford.
"De asemenea, nu avem niciun semn ca structura de blocaj atmosferic din Nordul Atlanticului va lua sfarsit prea curand. Acest lucru inseamna ca vom avea parte de o primavara cu temperaturi peste cele normale in nordul continentului si temperaturi sub limita normala in sudul continentului. In nord ne putem astepta la ploi si vant puternic, in timp ce in sud vom avea o vreme mai uscata si fara vanturi puternice", a mai spus Todd Crawford.
Potrivit datelor WSI, in sudul Europei, incluzand Romania, temperaturile se vor mentine sub limita obisnuita atat in luna martie (5,7 grade Celsius) cat si in aprilie (12,4 grade Celsius).

În mai vremea se înclăzeşte şi în sudul Europei, excepţie făcând estul continentului, inclusiv ţara noastră, unde media temperaturilor nu va depăşi 17 grade Celsius.
Diana.
Atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii, începând de miercuri
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atenţionare COD GALBEN de instabilitate atmosferica accentuată, începând de miercuri, în 36 de judeţe şi pentru Bucureşti.

În intervalul 25 aprilie, ora 12 - 26 aprilie, ora 09 instabilitatea atmosferica se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua trecator aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp, indeosebi in zonele de deal si de munte. In funcţie de evoluţia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.
Diana.
AVERTIZARE METEOROLOGICA
MESAJ 1 - ATENTIONAREA METEOROLOGICA COD GALBEN ISI MENTINE VALABILITATEA PANA IN DATA DE 25.05, ORA 09
In estul si sud-estul tarii, precum si in toate zonele deluroase si montane, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.
Nota: Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

MESAJ 2 - SE INSTITUIE AVERTIZARE METEOROLOGICA COD PORTOCALIUPENTRU INTERVALUL 24.05 ORA 18 - 25.05 ORA 06
In judetele Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov (inclusiv Municipiul Bucuresti), Galati, Vrancea si zona de munte a judetelor Suceava, Neamt si Bacau, pe arii extinse se vor cumula cantitati de apa de peste 50 l/mp.

Diana.
ATENTIONARE METEOROLOGICA
Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 20/08/2012 Ora: 12
Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic
Intervalul: 21,22,23 august 2012
Zona afectata: conform hărţii şi textului


ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În zilele de marţi, miercuri şi joi vremea va fi caniculară în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

NOTĂ: În centrul ţării şi în jumătatea sudică a Moldovei, pe arii restrânse, vor fi temperaturi de 35...36 de grade şi se va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Valul de căldură se va menţine pe tot parcursul săptămânii şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea sa, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.
Diana.
Cod GALBEN-ninsori abundente, intensificari ale vantului, viscol!
Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul : 10-12-2012 Ora : 15:00 Nr. mesajului : 1
Intervalul : 11.12. ora 12 – 12.12. ora 12
Zonele afectate : conform textului si hartii
Fenomene : ninsori abundente, intensificari ale vantului, viscol


In intervalul mentionat, va ninge in majoritatea regiunilor. Ninsorile vor fi mai consistente in primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia si Moldova. In Dobrogea precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.
Cantitătile de precipitatii vor depasi local 15...20 l/mp si izolat in sud-est 25...30 l/mp. Vantul va avea intensificari mai ales spre seara si noaptea, depasind temporar la rafala 50-60 km/h, viscolind zapada.

Diana.
Atentionare meteorologica
Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul : 17-12-2012 Ora : 10:00 Nr. mesajului : 1
Intervalul : 17 decembrie, ora 10 – 17 decembrie, ora 20
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : intensificări ale vântului
Mesaj :

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În intervalul menţionat, în nordul şi centrul Moldovei vor mai fi ninsori şi intensificări ale vântului cu o intensitate mai redusă decât ieri, dar vitezele vor mai atinge la rafală 50...55 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi determinând o vizibilitate redusă.

NOTĂ : În sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte şi local se va forma polei. Pe parcursul nopţii vor mai fi unele intensificări ale vântului în judeţele atenţionate şi în funcţie de evoluţia vremii, se vor emite avertizări pentru fenomene meteorologice periculoase imediate.
-----------------

Avertizare nowcasting
Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul : 17-12-2012 Ora : 12 Nr. mesajului : 1
Intre orele : 12:40 si 15:40
In zona : pe arii extinse în judeţele Dolj şi Olt (inclusiv municipiile Craiova şi Slatina) şi jumătatea sudică a judeţului Vâlcea
Se vor semnala : vizibilitatea scăzută pe arii extinse sub 200 m şi izolat sub 50 m, ninsoare slabă şi burniţă.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 17 – 30 DECEMBRIE 2012
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Vremea va fi normală termic în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime medii în jur de 4 grade, dar se va răci în perioada 19-23 decembrie când mediile diurne vor coborî sub pragul de îngheţ până la – 4 grade. Începând cu 25 decembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor urca până la o medie de 4 grade. Temperaturile minime medii vor fi apropiate de 0 grade în primele zile după care se vor menţine negative până la sfârşitul intervalului şi vor atinge – 8 grade între 22 şi 24 decembrie.
Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, mixte în perioada 17-20 decembrie şi 26- 30 decembrie şi mai ales sub formă de ninsoare în restul intervalului.
CRIŞANA
Vremea va fi normală termic până pe 19 decembrie, după care se va răci în perioada 20-24 decembrie când în medie temperaturile maxime se vor situa între – 4 şi – 2 grade. Începând cu 25 decembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice se vor situa la o medie de 2...3 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scăzute valori se aşteaptă în special în perioada 21-25 decembrie când în medie se vor situa între – 6 şi – 10 grade.
Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în prima sâptâmână. În schimb în perioada 23-30 decembrie vor fi precipitaţii în general slabe, la început sub formă de ninsoare, apoi lapoviţă şi posibil chiar ploaie.
TRANSILVANIA
Vremea va fi rece pe durata întregului interval, chiar deosebit de rece în perioada 20-24 decembrie, când în medie temperaturile maxime se vor situa între – 8 şi – 10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative şi vor coborî sub pragul de ger între 20 şi 25 decembrie, când se aşteaptă valori în jur de – 16 grade.
Temporar va ninge în general slab în primele două zile, dar şi în perioada 22-30 decembrie.
MARAMUREŞ
În primele doua zile valorile maxime vor fi în medie de 2...3 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 19-25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative până la valori în medie de – 6 grade. Din 26 decembrie valorile diurne vor creşte şi se vor situa în jur de 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative şi se vor situa în jurul pragului de ger – 10 grade în perioada 20-24 decembrie.
Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în intervalul 23-30 decembrie, dar şi în prima zi.
MOLDOVA
Vremea va fi rece pe durata întregului interval, chiar deosebit de rece în perioada 21-24 decembrie, când în medie temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de – 10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative şi vor coborî sub pragul de ger între 20 şi 26 decembrie, când se aşteaptă valori între – 16 şi – 12 grade.
Va ninge în primele două zile, dar slab cantitativ şi în restul intervalului. În ultimele zile vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă.
DOBROGEA
Vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în primele două zile, dar şi în intervalul 26-30 decembrie, când temperaturile maxime medii se vor situa între 2 şi 4 grade. În schimb, în perioada 19-24 decembrie valorile diurne vor fi negative şi vor coborî până în jur de – 4 grade, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade la începutul şi la sfârşitul intervalului, dar vor coborî până la – 8... – 9 grade în perioada 22-24 decembrie.
Temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie în zilele de 17 şi 18 decembrie, mixte între 26 şi 30 decembrie şi predominant ninsoare în restul intervalului.
MUNTENIA
Vremea se va răci treptat în prima săptămână, astfel ca valorile maxime vor coborî până în medie până la valori în jur de – 6 grade în perioada 21-24 de cembrie. Începând cu 25 decembrie vremea se va încălzi treptat, iar maximele termice vor urca uşor peste 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative şi vor coborî sub pragul de ger între 20 şi 25 decembrie, când se aşteaptă valori între – 14 şi – 12 grade.
Vor fi precipitaţii slabe, mixte în primele două zile, dar şi în perioada 27-30 decembrie şi ninsoare în restul intervalului.
OLTENIA
Vremea va fi normală termic în primele două zile şi în intervalul 26-30 decembrie, dar se va răci între 20 şi 25 decembrie, când maximele termice vor fi în medie cuprinse între – 4 şi – 2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scăzute valori se aşteaptă în special în perioada 21-25 decembrie când în medie se vor situa în jur de – 10 grade.
Vor fi precipitaţii mixte în primele două zile şi spre sfârşitul intervalului. În intervalul 22-25 decembrie va ninge slab.
LA MUNTE
Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece în perioda 20-24 decembrie, când maximele termice medii vor fi cuprinse între – 6 şi – 8 grade. Temperatura aerului se va menţine permanent la valori negative, noaptea. Astfel valorile medii vor coborî sub pragul de ger în perioada 20-25 decembrie.
Vor fi ninsori slabe în primele zile, dar şi în perioada 23-30 decembrie.
Diana.
Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie
Ziua/luna/anul : 05-01-2013 Ora : 11:00
Intervalul : 05 ianuarie, ora 20 – 08 ianuarie, ora 14
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : intensificări de vânt


INFORMARE METEOROLOGICĂ
În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor fi de 55-70 km/h. La munte rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În Moldova vor fi ninsori în general slabe, dar temporar viscolite, îndeosebi în noaptea de sâmbată spre duminică şi pe parcursul zilei de luni.
În funcţie de evoluţia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.
Diana.
ANM: Vreme calda in primele zile ale saptamanii, apoi ninsori. Prognoza meteo pana pe 27 ianuarie
Vremea va fi calda in primele zile ale saptamanii, cu maxime intre 6 si 12 grade, dupa care, in jurul datei de 18 ianuarie, vor reveni ninsorile in majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pentru intervalul 14 - 27 ianuarie, realizata de ANM.
MUNTENIA - In Muntenia, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o incalzire simtitoare a vremii, cu valori termice diurne de 10-12 grade si minime nocturne de aproximativ 3 grade in jurul datei de 16 ianuarie.
Ulterior, vrema se va raci treptat, temperaturile urmand sa scada cu 10 grade pana in 23 ianuarie, pentru ca in ultimele zile ale prognozei vremea sa se incalzeasca usor, devenind normala termic pentru ultima decada a lunii ianuarie.
In intervalul 15-17 ianuarie local va ploua slab, iar dupa 18 ianuarie creste probabilitatea pentru precipitatii mixte si ninsori, mai importante cantitativ si pe arii mai extinse intre 18 si 20 ianuarie.

OLTENIA - Prognoza este relativ similara pentru Oltenia, unde primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme in incalzire treptata, calda pentru jumatatea lunii, in jurul datei de 16 ianuarie.
Ulterior, temperaturile vor scadea cu aproximativ 7-8 grade, urmand ca in 23 ianuarie mediile maximelor sa atinga pragul de inghet, 0 grade, iar minimele nocturne sa se situeze in jurul valorii de -6 grade.
Spre sfarsitul perioadei de prognoza, temperaturile vor creste usor de la o zi la alta, vremea redevenind normala termic pentru ultima decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (ploaie la inceput, apoi si lapovita si ninsoare) se va mentine relativ ridicata dupa 15 ianuarie, dar mai ales in jurul datei de 18 - 19 ianuarie, anticipeaza ANM.

DOBROGEA - In Dobrogea, temperatura aerului va creste in primele zile, vremea devenind calda pentru mijlocul lunii ianuarie, cu medii ale valorilor maxime de aproximativ 11 grade si ale minimelor nocturne de 4-5 grade.
Ulterior, va urma o racire, valorile termice devenind cu 10-11 grade mai scazute, spre 1-2 grade ziua si spre -5 grade noaptea in jurul datei de 22 ianuarie. In ultima parte a intervalului de prognoza, temperaturile vor creste usor si treptat spre valori normale climatologic in aceasta perioada a anului. Probabilitatea pentru precipitatii, la inceput ploi, apoi si lapovite sau ninsori, va fi mai mare dupa data de 16 ianuarie, dar mai ales in intervalul 18-20 ianuarie.

MOLDOVA - Si in Moldova vremea se va incalzi semnificativ in primele zile ale intervalului de prognoza, astfel incat, la 16 ianuarie, minimele nocturne vor atinge valoarea medie de 0 grade Celsius, iar maximele se vor situa in jurul a 7 grade.
Va urma o racire treptata in zilele urmatoare, in 22-23 ianuarie, urmand ca temperaturile sa fie cu aproximativ 10 grade mai scazute. In ultima parte a perioadei de prognoza, vremea se va incalzi usor, mediile termice devenind apropiate de valorile climatologic normale pentru ultima decada a lunii ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitatii - mixte la inceput, apoi predominant ninsori - va creste in intervalul 18-20 ianuarie. In rest, precipitatiile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala pe arii relativ restranse.

TRANSILVANIA - In Transilvania, la inceputul intervalului, va avea loc o crestere a temperaturii aerului cu aproximativ 6 grade, astfel ca, in jurul datei de 16 ianuarie, maximele diurne vor atinge, in medie, 6 grade, iar minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 0 grade. In intervalul 17 - 22 ianuarie vremea se va raci de la o zi la alta, spre maxime diurne de -4...-3 grade si minime nocturne ce vor scadea, in medie, pana la -10 grade.
In ultimele zile ale prognozei, vremea se va incalzi usor, temperaturile urmand sa urce cu 2-3 grade. Probabilitatea de precipitatii mai consistente va creste intre 16 si 19 ianuarie si, din nou, in jurul datei de 22 ianuarie. In restul intervalului precipitatiile, locale, vor fi in general slabe cantitativ, potrivit ANM.

BANAT - In Banat, in intervalul 14 - 16 ianuarie, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu maxime diurne ce vor atinge, in medie, 8-9 grade, si minime nocturne pozitive. Intre 17 si 21 ianuarie vremea se va raci usor de la o zi la alta, mediile termice devenind apropiate de valorile normale climatologic pentru ultima decada din ianuarie.
Dupa 22 ianuarie, temperaturile vor creste din nou. Probabilitatea pentru precipitatii (predominant ploi in primele zile, apoi mai ales ninsori) se va mentine pe tot parcursul intervalului, dar acestea vor fi mai importante cantitativ intre 15 si 19 ianuarie.

CRISANA - Pentru Crisana, prognoza intervalului 14-27 ianuarie indica o incalzire a vremii la inceputul perioadei, cand valorile termice vor fi pozitive atat ziua, cat si noaptea. Intre 16 si 21 ianuarie, va avea loc o racire treptata, cu temperaturi apropiate de cele normale pentru a doua decada a lunii ianuarie.
In ultimele zile ale intervalului de prognoza, mediile temperaturilor diurne vor redeveni pozitive, iar minimele nocturne vor mai creste, in medie, cu 2-3 grade.
Probabilitatea pentru precipitatii mai insemnate cantitativ va fi semnificativa in intervalul 15 - 19 ianuarie, cand vor predomina ploile si lapovita, dar si in rest vor fi precipitatii, predominant ninsori dupa 18-19 ianuarie.

MUNTE - La munte, vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, pana la valori nocturne de -2 grade si maxime diurne pozitive, in medie.
Dupa 16 ianuarie, temperaturile vor scadea, vremea devenind geroasa in cursul noptilor si rece ziua, pana in 22-23 ianuarie. In ultimele zile ale prognozei, temperaturile vor fi in crestere usoara. Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, va fi mai mare dupa data de 15 ianuarie.
Diana.
La mine e ceata. Si sint vreo +4grade. Nasola vreme...
Teocris
La noi e gri, dar nu e ceata si nici frig. Mie nu-mi pasa. Oricum iubesc joia laugh.gif
Diana.
Azi avem lapovita... 3 stropi de ploaie, 3 de zapada... si tot asa!
Teocris
La noi a nins pana mai adineaori, dar zapada este fleoscaita si se topeste repede.
Diana.
As fi vrut eu sa ninga si la mine... sad.gif
Teocris
La noi se pare ca azi va fi zi cu soare smile.gif
Diana.
La mine tai ceata cu cutitu` mad.gif si nu mai e nici strop de zapada! mad.gif
Diana.
Soare printre nori, 4°C.
Diana.
VREMEA se va încălzi uşor. Ce temperaturi vor fi marţi şi miercuri, în ţară şi în Bucureşti
Marţi, valorile termice vor marca o creştere uşoară în aproape toată ţara, totuşi se va menţine o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor.

Va ploua în Maramureş şi Crişana, unde izolat se pot cumula peste 15 l/mp, local în Banat, Oltenia şi Transilvania şi pe arii restrânse în rest. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vestul şi în nord-estul teritoriului, precum şi pe crestele montane.

În BUCUREŞTI:
Marţi, valorile termice se vor menţine sub mediile climatologice ale datei. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11...13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 2 grade.

Miercuri
Vremea va continua să se încălzească, miercuri, în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în sud şi în est, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru prima jumătatea a lunii aprilie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 9 grade.

Cerul va avea înnorări şi va ploua temporar în majoritatea zonelor, pe arii mai extinse în vest şi nord-vest unde se pot cumula izolat 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în estul şi în sud-estul teritoriului, iar la începutul zilei şi în extremitatea de vest.
Teocris
La noi a iesit soarele dar este inca fig. Sa vedem mai tarziu cum va fi smile.gif
Diana.
La mine sint inca nori. Nu e foarte intunecata vremea, e mai bine ca ieri, insa nici soare nu este.
Diana.
Inca trei zile de ger napraznic... Mi-au inghetat oasele. Ieri noapte aveam 23 C in casa si eu tremuram sub 2 plapumi si o paturica!
Azi la ora 8 dimineata erau -8 C (in fata usii mele, nu la tv)!
Diana.
Groaznic de cald... Cred ca iar sint 30 C azi!
butterflyaway
Foarte, foarte, foarte cald... imi place soarele da' parca as vrea ceva mai multa racoare... smile.gif
Diana.
Am crezut ca mor azi pe drum... erau 30 de grade afara!
Diana.
... La noi a nins simbata! Dar ninsoare de-aia, de ziceai ca vine Craciunul...
Diana.
Iar se strica vremea...
butterflyaway
La mine ningeee....
Diana.
La mine nu a nins. sad.gif

Insa cica din seara asta da niste lapovita...
Diana.
Iarna si-a facut pana acum doar incalzirea. Inceputul lunii decembrie aduce 2 coduri galbene de polei, ninsori si viscol.
Primul cod intra in vigoare de duminica seara in 10 judete din sudul tarii, unde vor cadea ploi.
Luni, ninsorile si viscolul vor pune stapanire pe jumatate de tara.

Atentionare de COD GALBEN de precipitatii mixte, polei si intensificari ale vantului

In noaptea de duminica spre luni si in prima parte a zilei de luni vor fi precipitatii mixte in Oltenia si Muntenia, Muntii Banatului si zona Carpatilor Meridionali, iar in sudul Banatului vor predomina ploile.

Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp. Local se va produce polei. Vantul se va intensifica treptat in sud-vestul si sudul tarii, atingand viteze de 40-50 km/h, iar in sudul Banatului si zona montana aferenta vor fi rafale de 70-80 km/h.

In zona municipiului Bucuresti, precipitatiile vor fi slabe cantitativ, mixte sau predominant sub forma de ninsoare, ce pot favoriza trecator producerea de polei, iar vantul va sufla cu viteze de 30-40 km/h.

Duminica, pe arii restranse in regiunile sudice si centrale se mentin conditiile de producere a poleiului.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi numerosi, ar putea sa cada precipitatii slabe sub forma de ploaie sau lapovita si vor fi conditii de formare a poleiului. Vantul va sufla moderat, iar temperaturile se vor mentine la valori scazute.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, urmeaza o zi rece, cu temperaturi sub pragul inghetului. Innorarile persista, precipitatiile apar cu totul izolat si e posibil sa zarim trecator si soarele.

Norii din jumatatea nordica a Moldovei se mai risipesc, insa va fi in continuare foarte frig. Vor mai fi cateva ninsori slabe, indeosebi in zona de munte.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme destul de buna si temperaturi apropiate de valorile obisnuite pentru final de noiembrie. Sansele de precipitatii sunt extrem de reduse, iar vantul nu isi face simtita prezenta. In prima parte a zilei de duminica, pana la ora 11, este cod galben de polei pentru judetul Cluj.

In vestul tarii cerul va fi plin de nori; pe timpul zilei va ploua din loc in loc, iar noaptea ar putea sa cada lapovita si sa se depuna polei. Tot duminica noapte vantul va prinde putere in zona Banatului. Temperaturile, mai ridicate decat in celelalte regiuni, vor ajunge la 7-8 grade.

In centrul Romaniei gasim innorari, un pic de soare si precipitatii slabe, mixte, pe suprafete restranse. Pana la ora 10 este cod galben de polei pentru judetele Brasov, Covasna si Harghita. Vantul va avea unele intensificari pe crestele Carpatilor; in rest nu va exagera.

In sud-vest, vreme urata, cu multi nori, ploi si lapovite. Si pe aici este polei din loc in loc, iar pana
la ora 9 sunt atentionate cu cod galben judetele Valcea, Dolj si Olt. Vantul va fi mai intens, iar temperaturile nu vor depasi 2-3 grade Celsius.

Sudul tarii va avea o zi mohorata si rece. E posibil sa mai fulguiasca trecator, vantul va fi activ, iar maximele se vor situa in jurul valorii de zero grade.

Si in Bucuresti ramanem cu vremea inchisa si rece si trecator ar putea sa mai apara precipitatii slabe, indeosebi sub forma de ninsoare. Vantul va sufla cel mult moderat, maxima se va opri la zero grade, iar luni dimineata termometrele vor indica minus 4 grade.

La munte cerul va fi mai mult noros; va ninge in Carpatii Orientali; va fi putina lapovita in Meridionali si prin Muntii Apuseni; in rest vor predomina ploile. Vantul va sufla mai tare pe creste, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de sambata.

Luni asteptam ninsori la munte, in Moldova, in Oltenia, Muntenia, iar seara si noaptea si in Dobrogea si Transilvania. In Banat si Crisana vor fi mai ales ploi, iar vantul va avea porniri in sud si in sud-vest. Marti va ninge in Moldova, va cadea lapovita in Muntenia, Oltenia si Transilvania; in rest va ploua. Miercuri se incalzeste usor si mai apar ceva precipitatii, indeosebi ploi, in sudul si estul tarii si lapovita la munte. Maximele ajung in intervalul zero-10 grade.

Atentionare COD GALBEN de ninsori si intensificari ale vantului

In intervalul 1 decembrie, ora 14:00-2 decembrie, ora 22:00, temporar vor fi precipitatii, in general moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, pe arii extinse in sudul si centrul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, unde local stratul de zapada nou depus va depasi 10-15 cm.

Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 km/h in Oltenia, Muntenia si Transilvania, iar la munte si in sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local si temporar, zapada va fi viscolita.

Sute de turisti, in statiunile Baile Tusnad si Harghita Bai, unde zapada masoara 15 centimentri

Sute de turisti din tara si din Ungaria se afla, in acest weekend, in statiunile Baile Tusnad si Harghita Bai, atrasi de zapada care masoara pana la 15 centimetri, locurile de cazare fiind gasite cu greu de cei care nu si-au facut rezervari, transmite Mediafax.

Turistii care au ales sa isi petreaca minivacanta de 1 Decembrie in statiunile montane din judetul Harghita nu regreta, pentru ca in judet a inceput sa ninga de vineri seara, abundent in zonele inalte, iar stratul de zapada depus masoara pana la 15 centimetri. Înca nu este suficient de gros pentru schiat, dar se poate aluneca pe pante cu saniile si se pot face plimbari cu ATV-urile pe traseele montane impadurite.

La Baile Harghita, sunt peste 200 de turisti din Bucuresti, Brasov si Negresti-Oas, marea majoritate copii. "Noi am venit cu un grup de 40 de copii din Negresti-Oas sa cautam iarna si am gasit-o aici, la Harghita Bai. Este foarte frumos, e zapada multa si copiii nu se mai satura de ea, isi manifesa galagios bucuria, este o larma de nedescris toata ziua si veselia lor molipseste pe toata lumea", a declarat, Palfi Maria, una dintre profesoarele care insoteste grupul de copii.

Multumiti de stratul de zapada de 15 centimetri sunt si adultii, care nu au ezitat sa inchirieze sanii cu cinci lei pe ora, ca sa se bucure de prima zapada mai consistenta, dar si ATV-uri, pentru drumetii prin padurile din statiune.La Harghita Bai, un ATV si echipamentele de protectie si monitorizare GPS se poate inchiria incepand de la 30 de euro pe ora de persoana pana la 100 de euro pentru opt ore. Seful Asociatiei proprietarilor de pensiuni din statiune, Kristaly Peter, a spus ca partia de schi "Csipike" poate fi deschisa de luni.

"A venit iarna si odata cu ea au ajuns si primii turisti. Dupa cum vedeti, utilajul de batatorit zapada lucreaza pe partie, tunul de zapada functioneaza de o saptamana, asa ca maine (luni - n.r.) am putea da drumul la una dintre partii, daca vremea tine cu noi. De saptamana viitoare intram in plin cu sporturile de iarna si vom asigura celor care vin la noi posibilitatea de a practica schiul pe trei partii cu grade diferite de dificultate, saniusul, vom da drumul la gogoasa pe zapada (snow tubing – n.r.) si patinoarul va fi deschis de dimineata si pana seara", a spus Kristaly Peter.

Preturile la cazare sunt pentru toate buzunarele, de la 100 de lei de persoana pe noapte cu demipensiune, pana la 250 de lei de persoana pentru o noapte, in functie de pensiune. In statiunea Baile Tusnad cu greu se mai poate gasi un loc liber, cei mai multi turisti venind din Capitala si din Ungaria. "Venim aici pentru al treilea an consecutiv si ne place totul, si servirea si masa, camerele sunt luxoase, elegante, ne simtim excelent si ne place aici ca suntem primiti cu caldura. Cu toate ca afara este zapada, aici este multa caldura, si sufleteasca si la propriu", a spus un turist din Bucuresti.

Zapada este mai putina decat la Harghita Bai, insa destula pentru o plimbare placuta si o bataie cu bulgari."Mi-a placut atmosfera de iarna, zapada scartaind si ne-am bucurat de locul pe care l-am redescoperit, ca sa zic asa, dupa mai multi ani, de cand suntem plecati in strainatate", a spus o turista venita din Italia.
Hotelierii s-au intrecut in a le oferi turistilor posibilitati de petrecere a timpului liber, iar piscinele din statiune sunt la mare cautare.

"Majoritatea turistilor nostri sunt din Bucuresti. Au venit la noi pentru ca le oferim confortul de care au nevoie, wellness, SPA, sauna, hamam (baie turceasca – n.r.), masaje de relaxare, hidroterapie si, bineinteles, mancare gustoasa, cu specific secuiesc", a explicat Bagyola Tamas Oliver, receptioner la un cunoscut hotel din statiune. Meteorologii vin cu vesti bune pentru turistii care isi petrec sejurul in Harghita, ninsorile continuand sa cada in cursul noptii si pe parcursul zilei de luni.
Diana.
Vum va fi VREMEA - Prognoza meteo până pe 29 martie, pentru fiecare regiune a ţării
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT
Vremea va fi caldă în primele două zile, apoi valorile termice vor marca o scădere, apropiindu-se de cele normale în această perioadă. Astfel, între 18-20 martie şi 23-27 martie, media maximelor se va situa în jurul a 10 grade, iar minimele vor fi apropiate de pragul îngheţului. În celelalte zile, temperaturile vor fi cu 2…3 grade mai ridicate.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi scăzută în prima săptămână, dar de duminică apar ploile pe arii extinse, în general slabe cantitativ.

CRIŞANA
La începutul intervalului, valorile termice vor fi cu 4...5 grade mai ridicate decât cele normale, maximele situându-se, în medie regională, în jurul a 14...15 grade. Din 18 martie vremea se va răci şi va deveni normală pentru această perioadă. Până spre sfârşitul lunii, regimul termic se va menţine la valori de aproximativ 10 grade ziua şi în jur de 0 grade noaptea, excepţie făcând 21-22 martie, respectiv 28-29 martie, când temperaturile vor fi uşor mai ridicate.
Vremea va fi predominant frumoasă până pe 21 martie, apoi va ploua în fiecare zi, în general slab cantitativ şi pe arii extinse.

TRANSILVANIA
După două zile cu vreme caldă, cu maxime, în medie regională, de 11...12 grade şi minime între -2 şi 0 grade, în intervalul 18-20 martie temperaturile vor marca o scădere accentuată, de aproximativ 6 grade şi se vor situa sub cele normale. La sfârşitul primei săptămâni, vremea se încălzeşte din nou, maximele diurne depăşind 10 grade, în medie, iar minimele nocturne apropiindu-se de 0 grade. În a doua săptămână, valorile termice vor marca o scădere uşoară, şi vor fi comparabile cu mediile climatologice specifice acestei perioade din an.
Probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 18-19 martie şi după data de 22 martie. Acestea vor fi mixte în estul regiunii şi predominant ploi în rest. Vor fi condiţii de formare a poleiului.

MARAMUREŞ
Primele două zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu media maximelor de 12...13 grade şi a minimelor de -2...0 grade. Din 18 martie şi până spre sfârşitul lunii, chiar dacă se vor înregistra uşoare variaţii de la o zi la alta, temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice, valorile diurne încadrându-se, în medie, între 8 şi 10 grade. Minimele nocturne vor creşte treptat, de la -3 grade la mjlocul primei săptămâni, până la 0...1 grad.
Vremea va fi predominant frumoasă până pe 21 martie, apoi, pe arii relativ extinse, se vor semnala ploi slabe, dar trecător, între 23 şi 26 martie, şi precipitaţii mixte.

MOLDOVA
În prima jumătateA acestei săptămâni, valorile termice vor scădea treptat, de la maxime, în medie regională, de 11 grade, până la 5 grade pe 18 şi 19 martie, când vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă. Apoi, până pe 22 martie, temperaturile vor creşte semnificativ, cu 6...7 grade. În tot acest interval, minimele nocturne se vor menţine negative, între -4 şi -2 grade. Săptămâna viitoare, regimul termic va marca o nouă scădere, până la valori medii diurne de 8 grade între 23 şi 26 martie. Pe fondul nebulozităţii accentuate, în timpul nopţilor temperaturile se vor uşor menţine mai ridicate, oscilând în jurul valorii de 0 grade.
În intervalul 18-20 martie, pe spaţii extinse, sunt estimate precipitaţii slabe mixte. Din 22 martie şi până la sfârşitul lunii, vor cădea ploi slabe şi, doar trecător, lapoviţe.

DOBROGEA
Până pe 19 martie, vremea se va răci treptat, de la temperaturi diurne, în medie regională, de 9 grade, până la 4...5 grade. Apoi valorile termice vor creşte şi vor ajunge la 10...12 grade pe 22 martie şi se vor menţine în acest ecart şi pe parcursul celei de a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile minime vor avea aceeaşi evoluţie şi vor fi cuprinse, în medie, între -1 şi 5 grade, cu cele mai scăzute valori pe 18 martie.
În intervalul 18-20 martie sunt estimate precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ, iar în a doua săptămână de prognoză sunt posibile ploi slabe în fiecare zi.

MUNTENIA
În prima jumătate a acestei săptămâni, valorile termice vor scădea treptat, de la maxime în medie de 12 grade, până la 6 grade pe 18 şi 19 martie, când vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit. Apoi, până pe 22 martie, temperaturile vor creşte semnificativ, cu 7...8 grade. În tot acest interval, minimele nocturne se vor menţine preponderent negative. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic se va menţine apropiat de cel normal, mediile maximelor fiind cuprinse între 10 şi 13 grade, iar minimele între 1 şi 3 grade.
În intervalul 18-20 martie sunt estimate precipitaţii mixte, slabe cantitativ. Din 22 martie şi până la sfârşitul lunii, temporar vor cădea ploi slabe, şi doar izolat, lapoviţe.

OLTENIA
La începutul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice, apoi vor marca o scădere uşoară, media regională a maximelor ajungând la 8 grade, pe 18-19 martie. În următoarele două-trei zile vremea se va încălzi, iar temperaturile medii diurne vor atinge 12...13 grade. În a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit în această perioadă, maximele oscilând, în medie, între 9 şi 12 grade, cu cele mai scăzute valori între 24 şi 26 martie. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative în prima săptămână, apoi vor deveni uşor pozitive.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în intervalul 18-19 martie, când acestea vor fi mixte, dar şi după data de 22 martie, când, pe arii extinse vor cădea mai ales ploi, în general slabe cantitativ.

LA MUNTE
Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit între 18 şi 20 martie, când temperaturile medii diurne vor fi negative, iar cele nocturne se vor apropia de pragul gerului. În restul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor încadra, în medie, între 2 şi 4 grade ziua, şi între -6 şi -3 grade în timpul nopţilor.
În primele două zile vremea va fi în general frumoasă, apoi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse în intervalul 18-19 martie şi după data de 22 martie.
Diana.
Vin ninsorile, iar temperaturile continua sa scada in toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Vineri, 09 octombrie, valorile termice vor fi mai scazute decat cele normale climatologic pentru aceasta perioada din an, iar cerul va fi mai mult noros.
Va ploua local in regiunile nord-vestice si pe arii restranse in rest. In nordul Carpatilor Orientali, in cursul noptii, vor fi posibile si precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 17 grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade. Presiunea atmosferica va creste.

In Bucuresti, vineri, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, dar conditiile de ploaie slaba vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 14...15 grade, iar cea minima de 8...9 grade.

Presiunea atmosferica va creste usor, valoarea sa ajungand la normal.

Sambata, 10 octombrie, in tara, valorile termice se vor mentine mai scazute decat cele normale climatologic pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi noros, iar aria ploilor se va extinde treptat, incepand din sud-vest. Pe arii restranse, indeosebi in Banat, Oltenia si la munte, cantitatile de apa vor fi insemnate, iar in zona Carpatilor Orientali, in cursul noptii, se vor semnala si precipitatii mixte.

Vantul va avea intensificari temporare, mai ales in sud si centrul teritoriului, precum si in zona montana. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 18 grade, iar cele minime, in general, intre 4 si 12 grade.

In Bucuresti, sambata, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros si va ploua, cu precadere seara si noaptea. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare.

Temperatura maxima va fi de 12...13 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 9 grade. Presiunea atmosferica va scadea.

Duminica, 11 octombrie, valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul anterior in majoritatea zonelor, caracterizand o vreme rece, chiar deosebit de rece in nord-est. Cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua, iar cantitatile de apa vor fi local mai insemnate. indeosebi in zona Carpatilor Orientali, precum si in jumatatea nordica a Moldovei se vor semnala precipitatii mai ales sub forma de ninsoare.

Vantul va prezenta intensificari temporare in cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mari la rafala in sud si sud-est, iar in zona montana va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 grade in nordul Moldovei si 18...19 grade in sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si 13 grade, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in depresiuni.

In Bucuresti, duminica, valorile termice, in special cele nocturne, vor scadea fata de intervalul anterior, astfel incat temperatura maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 5 grade.

Innorarile vor persista, va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, iar vantul va prezenta intensificari sustinute pe tot parcursul intervalului.

Luni, 12 octombrie, vremea va deveni deosebit de rece pentru inceputul celei de-a doua decade a lunii octombrie in toate regiunile. Innorarile vor persista si temporar va ploua pe arii extinse. Exceptie vor face zona Carpatilor Orientali si jumatatea nordica a Moldovei, iar spre sfarsitul intervalului si zona Carpatilor Meridionali, unde va ninge.

Izolat se vor mai cumula cantitati de apa insemnate. Vantul va continua sa prezinte intensificari ziua in partea de sud-est si la munte, apoi treptat va diminua in intensitate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0...1 grad in depresiunile din estul Transilvaniei si nordul extrem al Moldovei si 15 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra intre -4 si 7 grade.

In Bucuresti, luni, vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi noros, temporar va ploua slab, iar vantul va continua sa prezinte intensificari in prima parte a intervalului.

Temperatura maxima va fi de 7...8 grade, iar cea minima de 2...3 grade.
Diana.
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 17 ianuarie pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 4-17 ianuarie 2016, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 10 ianuarie pentru fiecare regiune a ţării
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ESTIMAREA ANM PENTRU INTERVALUL 4-17 IANUARIE
BANAT
Vremea se va încălzi semnificativ, devenind, în intervalul 6 - 8 ianuarie, apropiată de normalul acestei perioade. Între 9 şi 11 ianuarie va fi mai caldă decât în mod normal, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de 6...8 grade şi minime în jurul pragului de îngheţ.
Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra în continuare valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 8 grade, iar cele minime, între -3 şi 0 grade.
Până spre 7 ianuarie se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, posibil local, moderate cantitativ, apoi vor predomina ploile. Vor fi condiţii de polei.

CRIŞANA
Vremea se va încălzi încă din primele zile, maximele termice trecând la valori pozitive începând din 6 ianuarie, dată de la care nici minimele nocturne nu vor mai coborî, în medie, sub -3 grade.
Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, deşi în uşoară scădere, valorile termice diurne se vor menţine peste cele normale, maximele fiind, în medie, cuprinse între 3 şi 7 grade. Temperaturile minime se vor înscrie în ecartul -3 la 0 grade.
Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, exceptând intervalul 6-7 ianuarie, când pot fi moderate cantitativ. Vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori pe 4 şi 5 ianuarie, iar apoi vor predomina ploile. În unele zile vor fi condiţii de polei.

TRANSILVANIA
Vremea se va menţine rece la începutul intervalului, deşi valorile termice vor creşte încă din prima zi. Între 7 şi 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a fi cuprinsă între 1 şi 4 grade, iar cea a minimelor, între -5 şi -1 grad.
Între 14 şi 17 ianuarie, deşi în uşoară scădere, valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 0 şi 3 grade şi temperaturi minime ce se vor încadra între -7 şi - 3 grade.
Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariţie în prima săptămână şi în intervalul 11-13 ianuarie. Izolat vor fi condiţii de polei.

MARAMUREŞ
Vremea se va menţine rece în primele zile, deşi valorile termice vor fi în creştere treptată. Între 6 şi 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a fi cuprinsă între 2 şi 5 grade, iar cea a minimelor, între -5 şi -1 grad.
Între 14 şi 17 ianuarie, deşi în uşoară scădere, valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 0 şi 3 grade şi temperaturi minime ce se vor încadra între -6 şi -3 grade.
Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de pariţie în prima săptămână şi în intervalul 11-13 ianuarie. Izolat vor fi condiţii de polei.

MOLDOVA
Vremea se va menţine rece în primele zile, deşi valorile termice vor fi în creştere. Între 7 şi 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a se situa între 2 şi 5 grade, iar cea a minimelor, între -5 şi 0 grade.
Între 14 şi 17 ianuarie, deşi în uşoară scădere, valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 1 şi 4 grade şi minime ce se vor înscrie în ecartul -7 la -4 grade.
Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariţie în prima săptămână. Izolat vor fi condiţii de polei.

DOBROGEA
Şi în această regiune, pe fondul încălzirii vremii, regimul termic va deveni treptat mai ridicat decît cel normal, cu precădere în intervalul 6-13 ianuarie, când valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 6...9 grade. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, media acestora fiind sub -2 grade între 4 şi 6 ianuarie, urmând apoi să se situeze în jurul valorii de 0 grade.
În prima săptămână vor fi ninsori în general slabe pe 4 şi 5 ianuarie, apoi vor predomina ploile, iar pe 6 şi 7 ianuarie se poate produce polei. În a doua săptămână, se vor semnala ploi slabe, cu probabilitate de apariţie mai mare între 11 şi 13 ianuarie.


MUNTENIA
Vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor deveni, în medie, pozitive, începând cu 6 ianuarie, dată de la care temperaturile minime nu vor mai coborî sub – 5 grade. Între 9 şi 13 ianuarie se vor înregistra valori temice diurne de până la 6 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa, în medie, între -3 şi -1 grad.
Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va produce o uşoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va scădea spre -5...-4 grade.
Precipitaţiile, pe 4 şi 5 ianuarie mai ales ninsori, apoi predominant ploi, vor fi slabe şi moderate, cu probabilitatea mai mare de apariţie până pe 8 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. Apoi aria acestora se va restrânge, urmând a fi şi zile lipsite de precipitaţii.

OLTENIA
Vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor deveni, în medie regională, pozitive începând cu 6 ianuarie, dată de la care temperaturile minime nu vor mai coborî sub – 4 grade. Între 9 şi 13 ianuarie se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de până la 5 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa între -3 şi 0 grade.
Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va produce o uşoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va coborî spre -4 grade. Pe 4 şi 5 ianuarie vor fi mai ales ninsori, apoi vor predomina ploile, slabe şi moderate, posibil mai însemnate cantitativ în intervalul 6-7 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. În a doua saptămână, aria precipitaţiilor se va restrânge, fiind şi zile în care acestea vor lipsi.


LA MUNTE
Procesul de încălzire va fi semnificativ în tot spaţiul montan, din 6 ianuarie urmând a se înregistra valori termice normale pentru această perioadă, de -3...-1 grad, iar în cele mai calde zile, media valorilor maxime se va încadra între 0 şi 4 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, exceptînd primele două nopţi şi sfârşitul intervalului, cînd vor fi mai coborâte. Vor fi condiţii de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.