Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Adoptiile
Forum pentru femei - eLady.ro > Despre noi si Interesele Noastre > Dezbateri Publice
Diana.
Nu imi aduc aminte sa fi vorbit noi pina acum intr-un topic special despre adoptii. Dar pentru ca am citit editorialul http://www.elady.ro/articole/Editorial/Des...-Si-ingeri.html
si pentru ca am simtit in nod in git m-am gindit sa vorbim despre acest lucru.
Ce parere aveti despre adoptii, ce stiti despre ele si care este opinia voastra vis-a-vis de ceea ce cunoasteti despre legislatia in vigoare?
kalua
Nu stiu nimic de legislatie, dar daca intr-adevar exista vreo lege care zice ca mama naturala poate sa-si ia copilul inapoi, pe mine m-ar face sa nu mai vreau sa adoptez un copil.
Cunosc doua familii care au adoptat copii din Romania, asta s-a intamplat acum 9-10 ani. biggrin.gif Cu toate ca adoptiile au fost legale si au parcurs toate etapele necesare, se poate spune despre copiii astia ca au fost cumparati.
fortelady
Art. 2. – Următoarele principii trebuie respectate în mod obligatoriu în cursul procedurii adopţiei:
a) principiul interesului superior al copilului;
cool.gif principiul creşterii şi educării copilului într-un mediu familial;
c) principiul continuităţii în educarea copilului, ţinând seama de originea sa etnică, culturală şi lingvistică;
d) principiul informării copilului şi luării în considerare a opiniei acestuia în raport cu vârsta şi gradul său de maturitate;
e) principiul celerităţii în îndeplinirea oricăror acte referitoare la procedura adopţiei.



Art. 74. – (1) În situaţia copiilor declaraţi judecătoreşte abandonaţi în temeiul prevederilor Legii nr. 47/1993 cu privire la declararea judecătorească a abandonului de copii, Direcţia are obligaţia
să reevalueze împrejurările care au stat la baza stabilirii măsurilor de protecţie pentru aceşti copii şi să întocmească planul individualizat de protecţie.
(2) Dacă planul individualizat de protecţie are ca finalitate reintegrarea copilului în familie sau în familia extinsă, Direcţia solicită instanţei judecătoreşti redarea exerciţiului drepturilor părinteşti sau, după caz, delegarea acestora membrilor familiei extinse unde copilul urmează să fie plasat.
(3) Instanţa competentă să soluţioneze cererile privind redarea sau, după caz, delegarea drepturilor părinteşti este tribunalul de la domiciliul copilului.
(4) Judecarea cererii se face cu citarea părinţilor sau, după caz, a membrilor familiei extinse, a Direcţiei în a cărei rază teritorială domiciliază copilul şi cu participarea obligatorie a procurorului. Cererea va fi însoţită de raportul de anchetă socială întocmit de Direcţia în a
cărei rază teritorială domiciliază copilul.

In general in Romania se considera ca interesul copilului este de a se reintegra in mediul familial de origine...
mititik
Eee, nu e chiar asa. Se urmareste reintegrarea copilului in familia de origine numai daca indeplineste anumite conditii. Daca familia de origine traieste intr-o coliba, fara apa, elictricitate si ceilalti copii sunt trimisi la cersit nu prea au sanse sa isi recupereze copilul abandonat.

Iar in momentul in care s-a semnat certificatul de adoptie, parintele biologic si-a pierdut absolut orice drept asupra copilului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.