Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Acte necesare - pentru constructii, casuta noua, amenajari interioare, etc
Forum pentru femei - eLady.ro > Despre noi si Interesele Noastre > Casele si Gradinile noastre > Informatii Utile
Ariana
Dragele mele pentru ca tot sunt in domeniu m-am gandit ca in cazul in care aveti nelamuri cu tot ce tine de constructii (si atat cat ma pricep eu)... sunt aici.  :)...
-acte necesare pentru obtinerea certificatului de urbanism, a autorizatiei de constructie
-eventual preturi orientative pentru proiectare (arhitectura,rezistenta,instalatii).
scufita
Sunt mai mult decat recunoscatoare ca chiar esti dispusa sa raspunzi la intrebarile astea. Mi-am cumparat un teren si sunt aproape disperata ca nu stiu ce inseamna de acum , ca pasi si ca bani sa imi fac o casa.
Nu inteleg ce anume din atitudinea mea a lasat vreo urma de rautate.
Ma bucuram sincer.
Ariana
Daca vrei poti sa imi dai mai multe detalii despre teren (daca e situat intr-o localitate rurala sau intr-un oras).Pot sa iti trimit legea 50 prin email si mai am si un ghid al clientului in care sunt explicati toti pasii.In cazul in care ai nelamuriri cu drag povestim despre ele.
Sau daca nu ai chef de lectura iti explic eu. :)Brosurica am descoperit-o de caurand si f fericita le-am ofert-o spre studiu unor proaspeti beneficiari.Surpriza insa :) nu au avut chef sa o citeasca si au preferat sa le explic eu.
scufita
Citesc orice, in orice pozitie. Este foarte bine ca acum, in conditiile in care toata lumea trage cat poate in buzunaraul propriu, sa fiu informata.
Iti trimit mail.
Si probabil ca o sa mai am nelamuriri pe care o sa le postez aici. Inca odata iti multumesc pentru ajutorul oferit , mai ales cand faci toate din credit si banutii sunt putini si numarati.
diotima
Ariana, am si eu niste intrebari...Este vorba de un teren (deocamdata necumparat), intr-o loc rurala de langa Buc. Imi poti spune si mie care sunt pasii pt a afla daca terenul e construibil (asta inainte de cumpararea lui), si dupa, ce iti trebuie si cam costa aprox ytoate cele pana la constructia casei(de aprox 80mp). Stiu de ex ce acte iti trebuie aici, in grecia, dar nu stiu procedurile din Rom.Daca ma poti ajuta, esti o dulce.
Multumesc.
Daca vrei sa-mi scrii pe email, este tseropouli@yahoo.gr. Dar si aici e ok. :-*
Ariana
Diotima inainte de a-l cumpara trebuie sa te asiguri ca e totul ok din punct de vedere legal.Repet,am observat la beneficiarii mei ca f multi au probleme din punct de vedere legal cu terenul.
Te-as sfatui de asemenea sa nu achizitionezi un teren mai mic de 500mp.Mie personal imi place sa am o curte mare (chiar daca te orientezi spre o casuta mai mica).
Pasii pt. obtinerea unei autorizatii de c-tie sunt urmatorii:
1.obtinerea certificatului de urbanism unde ti se clarifica procentul de ocupare al terenului,modul in care poti amplasa casa pe sit,avizele necesare obtinerii autorizatiei de c-tie;
Pentru obtinerea certificatului de urbanism ai nevoie de un extras CF,un plan de incadrare in zona si un plan de situatie facut de un arhitect pe care este amplasata casa(acest plan de situatie este orientativ si poate fi schimbata amplasarea casei in urmatoarea etapa -cea a obtinerii autorizatiei de c-tie)
2.studiul geotehnic care iti spune cota de inghet (cat de adanca urmeaza sa fie fundatia mai precis);
3.plan topo dupa caz (daca acesta e cerut in certificatul de urbanism)-din cate stiu eu e o diferenta de cartografiere(sper ca m-am exprimat corect) intre Banat si Ardeal si restul tarii-aici v-a trebui sa te clarifici singura;
3.proiectul de arhitectura semnat de un arhitect cu drept de semnatura;
4.proiectul de rezistenta;
5.proiectul de instalatii.

Si cam atat.Dupa obtinerea autorizatiei urmeaza declararea inceperii lucrarilor si vei avea nevoie de un diriginte  de santier.
diotima
Din experienta ta, cam cat timp este necesar eliberarii certificatului de urbanism si dupa acceea a autorizatiei de c-tie? Si toata chestia asta cam cat costa (orientativ)?Eu ma gandesc la un teren de aprox 1500-2000mp, 500mp mi se par chiar putini.
Aici, de ex, certificatul de urbanism il scoate proprietarul terenului, inainte de a-l vinde, ca sa ii poata dovedi potentialului cumparator ca terenul in cauza este construibil. Iar daca nu il are, cumparatorul il cere inainte de a se semna actele.
Ariana
Certificatul de urbanism dupa lege dureaza maxim o luna iar autorizatia de constructie la fel.
Diotima  am sa iti scriu un mail sau daca vrei putem povesti pe mess.
diotima
ok, poti sa-mi scrii si pe mail sau pe yahoo mess (tseropouli). multumesc :-*
cygnus
Ariana, poti sa-mi dai, te rog, o adresa de mail unde sa-ti scriu? As avea nevoie de cateva informatii legate de achizitionarea unui teren si construirea unei case in TM, daca ai timp, bineinteles.

Multumesc.
Ariana
aariannaa @ yahoo.com
Diana.
Ari, ti-am modificat adresa de email.
Este indicat sa nu puneti adresele asa pentru ca exista boti care "vineaza" adresele de mail si apoi va veti trezi cu casutele bombardate de spam de toate felurile.
smile.gif
Ariana
Merci din suflet Di! kiss.gif
cygnus
Ariana, multumesc pentru adresa. Impreuna cu sotul meu am sucit problema pe toate partile, am facut o sumedenie de calcule, dar nu ne iese pasienta cu casa, e mult prea costisitor si sunt implicati mai multi factori care ne-au determinat sa renuntam.
elenamalari
Salut,
Sunt noua pe forum insa mi-am facut cont fiindca ne-am apucat de construit o casa in Bucuresti. Pana sa construim insa va trebui sa demolam - pe teren se afla o casuta veche care trebuie pusa la pamant...
Stie cineva cum se procedeaza in caz de demolare?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.