
Foarte multa lume recomanda masia asta:
Aparat de preparat paine Moulinex OW5000 Putere 800 W, Capacitate 1.5 kg,
14 programe, Functie de pastrare a temperaturii calde:
pretul cel mai buN la DOMO :MAXIM 330 LEIsi se zic ca e buna si
QUOTE
Alaska BM 2600, in Metro, 139.11 lei + 2 lei timbrul verde.
Am preluat retete pentru masina de facut paine de pe alte forumuri :Reteta de cozonacKUGELHOPF 500g 750g 1000g
Oua 2 2 3
Unt 100g 130g 175g (se taie cubulete ATENTIE!! NU SE TOPESTE)
Lapte lichid 60ml 80ml 105ml (scos din frigider la temp camerei)
Sare 1lg 1lg 1,5lg (lg=masurica mica venita cu masina)
Zahar 3,5LG 4LG 6LG (LG= masurica mare venita cu masina)
Faina 270g 345g 460g (am folosit Dobrogea 000)
Drojdie 1,5lg 2lg 3lg
Stafide 80g 100g 130g (se umezesc inainte cu ceva alcool ex. rom se introduc - atunci cand cere masina )
Mai spune la carte ca la sfarsitul dospirii inainte de coacere sa se presare ceva alune, migdale, etc
Reteta de cozonac cu miereLapte: 250 ml
Miere: 5 LG
Sare: 1/2 lg
Zahar vanilat: 2 pliculete
Unt: 150 gr
Drojdie: 20 gr
Esenta de rom: 1 fiola mica.
Faina: 500 gr
Avantajul e ca nu necesita ou, iar zaharul se rezuma doar la cel vanilat.
Paine din faina alba + faina integralaCreste mai putin dar are un gust minunat. Ingrediente: 400 ml lapte, 50 g unt, 350g+350g faina, seminte floarea soarelui 50g, susan 2 linguri (sau seminte de in pentru consum), 1 lingurita sare, 1 si 1/2 lingurita zahar, 10 g (4 lingurite) drojdie uscata.
Avantaje: painea este naturala (exceptie faina alba, unt), este satioasa - mananc numai 1 felie la masa. Cateodata folosesc grau integral macinat la rasnita electrica in loc de faina integrala - are un gust de te invie. Se mai pot pune in diferite cantitati: faina de secara, faina de orez, faina Vita dar amestecata cu Grania ca sa creasca. Masina de paine poate fi programata sa te trezeasca dimineata cu paine proaspata.
Dezavantaje: consum curent (cam 800 de watti pentru o paine) si costul ingredientelor. Dar castigi sanatate.
Recomand numai masinile de facut paine cu 2 palete pentru amestecare. Pot face paini de pana la 1,25 Kg.
Reteta de paine de secara1.lapte 400 ml
faina de secara 650 g (in carte scrie 750, dupa mai multe painici am invatzat care e mersu treburilor si am scazut cantitatea la 650)
unt 30 g
sare 1 linguritza rasa
zahar juma de linguritza
drojdie uscata de la dr otker 2 pliculetze de 7 g
(mai pun uneori, susan sau mac cat vreau eu)
le pun in ordinea care ti-am dat-o mai sus, si la program 5 (cel rapid de 1 ora jumate).
painea de secara si faina integrala nu creste ca cea normala, deci o sa fie la jumatatea recipientului ca si inaltime.
Reteta paine de secara 2. 440ml apa
2 1/2lingura unt
2 1/2lingurita sare
2 1/2lingura lapte praf
2 1/2lingura zahar
3/4cup tarate de grau
525gr faina
1 1/4 lingurita drojdie uscata
pROgram: BAZA
Grad de rumenire:MEDIU
3.PAINE DE SECARAapa:1 1/8cani
unt(margarina):2 1/2linguri
faina alba:2 1/2cesti
faina secara:1 cana
4.PAINE CU CARTOFI300ml apa sau lapte
2 linguri margarina
1 ou
90gr cartofi fierti si zdrobiti
1 lingurita sare
1 lingura zahar
540gr faina
1 pachetel drojtie uscata
Preparare program: NORMAL
5.PAINE CU CEAPA250ml apa
1 lingura unt sau margarina
1 lingurita sare
2 linguri zahar
1 ceapa mare taiata cubulete
540gr faina
3/4 pachetel drojdie uscata
Mod de preparare program: NORMAL
Se poate ca ceapa sa o calesti in putin ulei, apoi se pune la racit si zvantat pe un servet si se adauga mai departe ingredientelor.
6. PAINEA TARANULUI750gr faina
4 liguritze zahar
2 linguritze sare
1-1/2 linguritze drojdie uscata
500ml apa
Program: DARK
PAINE CU NUCI SI STAFIDEApa : 1 1/8 cani
Unt(margarina) : 2 linguri
Faina alba : 3 cani
Lapte praf : 1 1/2 lingurite
Zahar : 2lingurite
Sare : 1 1/2lingurite
Scortisoara : 1 1/2 lingurite
Drojdie : 2 1/2lingurite
Stafide : 1/2 cana
Nuci : 1/2 cana
Adaugati stafidele la primul set de semnale sonore.
Programul la STANDARD sau FRENCH
PAINE CU IERBURIApa : 1 1/8 cani
Ulei de masline : 1 1/2 cani
Faina alba : 3 cani
Lapte praf : 2 linguri
Zahar : 2 linguri
Sare : 1 1/2 lingurite
Tarhon : 1 1/2 lingurite
Basilic : 1 1/2 lingurite
Oregano : 1 1/2 lingurite
Drojdie : 2 1/2 lingurite
Program la pozitia STANDARD
Aceste retete sunt pentru o masina de facut paine cu capacitatea
cuvei de 750- 900 gr.
Pentru o masina de capacitate de pana la 1000 gr.
Urmatoarele retete ;
PAINE CU FULGI DIN TARATE SI OVAZDrojdie uscata : 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 360gr.
Fulgi din tarate de ovaz :110 gr.
Zahar: 1 1/2 lingurite
Sare: 1/2 lngurita
Unt(margarina): 2 lingurite
Lapte : 390 gr.
Program : VOLLKORN
BRAUNUNG tongue.gif(WITTEL)
PAINE CU TARATEDrojdie uscata: 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 450 gr.
Tarate de grau : 1/2 cup.
Zahar : 2 lingurite
Lapte praf : 2 lingurite
Sare
Unt(margarina) : 2 lingurite
Apa : 380 ml.
program paine alba normalaingredientele se adauga in ordinea in care le am scris
300 ml apa
4 linguri ulei masline presat la rece
1 lingurita mica zahar (cea a aparatului de paine)
2,5 lingurite mici sare
800 g faina ungureasca
1 pachet drojdie uscata dr oetker
COZONAC - program paine cu fructeingredientele se adauga in ordinea in care le am scris
200ml lapte
2 oua intregi
2 galbenusuri
1 lg cacao
jumate lingurita sare
100 g unt topit
4 linguri zahar, lingura de supa
1 sticluta vanilie dr oetker
600 g faina ungureasca
1 pachet drojdie uscata dr oetker
la semnalul sonor al masinii de paine se adauga daca vrei nuci sau rahat insa numai 120 g!!!
evident cacao pui daca vrei