Biscuiti cu rosii, ardei, tarata si faina de soia.
Reteta:
1 cana faina de soia
1 cana tarata
1 cana iaurt degresat sau integral (eu am pus integral de casa)
4 linguri bulion de ardei si rosii de casa (in loc puteti pune 2 linguri de rosii uscate si 1 ardei ras fin)
1/2 de ceapa mica tocata fin
1/2 lingurita de sare
lapte pentru uns
1 plic praf de copt (sau 1 lingura praf de copt, 10 g mai exact)
1 rosie medie taiata foarte fin
1.3 cana ulei de masline
Se amesteca fainurile cu sarea si praful de copt. Intr-un alt vas se amesteca uleiul si iaurtul. Apoi se amesteca toate ingredientele si se adauga legumele si bulionul. Se fac aproximativ 12 guguloaie si se pun la copt pe o tava de cuptor unsa cu ulei (de masline am pus eu). Se lasa pana se rumenesc bine. Trebuie sa ramana moi in interior si uscati in exterior (crocanti).
Faza 1, se pot servi ca si garnitura la diverse feluri bazate pe legume dar si la salate.