Sunteti in categorie: Sarcina

Regimul in timpul sarcinii

Regim in timpul sarcinii In timpul celor 40 de saptamani ale unei sarcini normale, in corpul unei femei gravide au loc multe schimbari, schimbari care au ca unic scop reglarea metabolismului mamei, proces care duce la se cresterea embrionului uman si la pregatirea mamei pentru nastere si pentru alaptarea la san.
Schimbarile corpului mamei sunt foarte vizibile in timpul unei sarcini normale: greutatea creste de la 10 pana 17 kilograme. Media de crestere in greutate este de 12 kilograme.
Cresterea greutatii mamei depinde in totalitate de tipul somatic al femeii inainte de sarcina.
Copii nou-nascuti ai unor femei slabe, subnutrite, sunt vulnerabili la boli, iar copii femeilor mai plinute pot prezenta probleme ale sistemului nervos.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei sarcini este regimul alimentar tinut de catre noua mamica, pentru ca anumite organe a embrionului cresc in stadii.
De exemplu, un regim alimntar prost tinut la inceputul sarcinii influenteaza cresterea normala a inimii sau a creierului a embrionului.
Un regim alimentar defectuos spre sfarsitul sarcinii influenteaza negativ cresterea si functionarea plamanilor bebelusului.
Surplusul de calorii necesar unei gravide pe perioada sarcinii ajunge undeva la aproximativ 40.000 - 70.000, ceea ce inseamna aproximativ 300 de calorii zilnic, cu o mica crestere la al doilea si al treilea trimestru al sarcinii.
Acesta surplus de calorii va ajuta pe mama sa faca fata nevoilor a organismului ei si al bebelusului in timpul sarcinii.
Nevoia de proteine este mult mai mare in timpul sarcinii unei femei. De aceea, medicii recomanda regimuri alimentare care sa contina peste si fructe de mare.

Citeste si:
De ce vitamine si minerale are nevoie o femeie gravida
Ce trebuie sa manance o femeie insarcinata

 

Sursa: Regimul in timpul sarcinii