Ingredientele sunt suficiente pentru 42 de prajiturele. Timpul de preparare este de 4 ore in care este inclusa si racirea, dar nu si decorarea.
Ingrediente:
1 ½ cupa de unt nesarat
1 cupa de zahar granulat
¼ cupa de zahar brun
1 ou
2 lingurite de esenta de vanilie
¼ lingurita de zeama de lamaie
¼ lingurita de sare
4 1/3 cupe de faina
colorant alimentar verde, albastru si galben
zahar pudra pentru decor
Vei mai avea nevoie de:
trei forme de prajituri: bradut, fulg si porumbel.
Mod de preparere:
- bate untul cu zaharul intr-un bol mare pana cand devine cremos. Pune in acest amestec obtinut oul, sarea, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Dupa ce s-au amestecat toate aceste ingrediente adauga si faina;
- imparte aluatul in trei parti egale. Intinde aluatul si transforma-l in trei foi. Lasa-le la racit timp de o ora sau pana cand se intareste;
- incinge cuptorul la 150 de grade;
- pe o suprafata pudrata cu faina pune cele trei foi si taie braduti, fulgi de nea si porumbei;
- introdu aceste prajiturele la cuptor si lasa-le la copt timp de 10-12 minute pana cand capata o culoare maronie. Lasa-le la racit;
- pune colorant verde pe braduti si lasa-l sa se usuce timp de 3 ore. Pune cate putin din restul colorantilor in pungi diferite, rupe un colt de la fiecare punga si decoreaza bradutii cu ghirlande si alte decoratiuni;
- pentru porumbei foloseste colorant alb si lasa ciocul necolorat. Lasa colorantul la uscat timp de 3 ore. Vopseste ciocul si ochiul porumbeilor cu galben;
- fulgii de nea coloreaza-i in alb si pune cateva picaturi albastre pe ei. Lasa-i la uscat 3 ore;
- lasa prajiturelele sa se usuce bine si consuma-le dupa 6 ore.
Glazura
Amesteca 3 1/4 cupe de zahar cu praf de albus de ou intr-un vas mare pana cand cele doua ingrediente se amesteca foarte bine. Adauga 1/3 bol de apa si amesteca din nou. Bate aceste trei ingrediente timp de 8 minute pana cand glazure devine groasa si alba.