Sunteti in categorie: Sanatate

Sa curga lapte si miere!

mierea-remediu natural de mare valoareMierea de albine a fost folosita ca aliment inca din cele mai vechi timpuri si si-a dovedit din plin calitatile terapeutice.
Mierea se asimileaza foarte usor de catre organism si ii confera acestuia energie si substante bioactive si nutritive. Un fapt interesant este urmatorul: continutul de microelemente al mierii care este asemanator cu cel al sangelui uman: enzime, flavoane, flavonoide, vitaminele B1, B2, B6, B12, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici - lactic, citric, malic, oxalic, dextrina si compusi ai azotului insumand 435 de substante. Aceste proprietati asigura mierii un loc aparte in reglarea functiilor organismului uman.

Fiecare tip de miere are proprietatile ei specifice. Spre exemplu mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, fiind un bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase,tuberculoza.
Mierea de levantica este un remediu eficient impotriva tusei si a durerilor de gat. Mierea de brad este eficienta in afectiunile respiratorii, cea de salcam este un bun calmant si tonic, mierea de castan salbatic trateaza hipotensiunea arteriala, mierea de castan comestibil are actiune antimicrobiana, mai ales in bolile de stomac, intestinale si renale; mierea de menta este un remediu impotriva durerilor, antihemoragic, tonifiant iar mierea de floarea-soarelui este intrebuintata cu succes in bronsite si boli de stomac. Mierea de flori de camp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de pomi fructiferi vindeca afectiunile renale, pulmonare si intestinale iar mierea de munte are calitati deosebite in bolile de cai respiratorii si in alergii.

lapte cu miereAlte intrebuintari:
In medicina populara se recomanda folosirea mierii in tratamentul bolilor cardiovasculare, dar nu in cantitati mari sau cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. S-a constatat ca folosirea timp de una sau doua luni a mierii duce la imbunatatirea starii generale a bolnavului, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.

Si in cazul racelilor  mierea se va lua cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte) sau cu suc de lamaie (sucul de la 1/2 lamaie la 100g miere). Pentru prevenirea gripei se utilizeaza un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. Daca gripa s-a instalat deja se va prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere in parti egale. Se ia cate o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.

Una din cele mai frecvente intrebuintari ale mierii este in calmarea sistemului nervos. In acest caz se vor lua 30 g de miere, de trei ori pe zi. Un tonic excelent si stimulant al sistemului nervos si endocrin se prepara din aloe, miere si suc de lamaie astfel: 75 g frunze de aloe, se toaca si se pun intr-un vas de sticla, se adauga 125 g de miere si se omogenizeaza, dupa care se adauga 50 g suc de lamaie. Aceasta compozitie se lasa la macerat cinci zile, dupa care se va lua cate o lingura de amestec, de trei ori pe zi.

ATENTIE!
Diabeticii vor consuma miere doar sub stricta supraveghere a medicului!
Mierea nu se administreaza copiilor sub un an deoarece poate decalnsa la acestia botulismul infatil!

 

Sursa: Sa curga lapte si miere!