Sunteti in categorie: Regim si Diete

Dieta Hay

dieta de slabire hayDieta Hay, in care vi se propune sa nu combinati anumite tipuri de alimente, a fost creata la inceputul secolului XX de catre doctorul Howard Hay.

Regulile dietei Hay
Conform regulilor din dieta Hay, bolile sunt cauzate de doi factori:
1. Aciditatea din organism. Doctorul Hay a afirmat ca mancarurile bogate in proteine si carbohidrati determina aparitia si acumularea acizilor in organism.
2.Ritmul incet al digestiei, ca rezultat al consumului simultan de carbohidrati si proteine. Potrivit doctorului Hay, organismul nu poate digera in acelasi timp mancaruri care duc la aparitia acizilor si alcalinelor. Daca sunt aceste mancaruri sunt consumate impreuna, carbohidratii vor fermenta in intestine.

Dieta de slabire Hay: alimente interzise

Teoria combinarii mancarurile pretinde ca proteinele si carbohidratii trebuie consumate separat. Conform teoriei doctorului Hay, pentru ca organismul sa le poata folosi, proteinele au nevoie de un mediu acid, iar carbohidratii de unul alcalin. Aceste mancaruri trebuie consumate separat astfel incat carbohidratii sa nu interfereze cu digestia proteinelor si invers. Doctorul recomanda o pauza de patru ore intre mese.
Consumul excesiv de mancaruri care produc acizi creeaza un nivel ridicat de aciditate in corp, ceea ce ar favoriza aparitia multor afectiuni.
Aproximativ 80% din mancarurile folosite in dieta formeaza alcaline, in timp ce restul favorizeaza aparitia acizilor.

Dieta de slabire Hay: combinatii alimentare care "nu ingrasa"
Conform teoriei combinarii mancarurilor, alimentele se impart in trei mari categorii:
Alimente care formeaza alcaline sunt fructe, legumele si salatele.
Alimente care formeaza acizii sunt carnea, pestele, branza, ouale, cartofii si produsele fainoase.
In categoria alimente neutre intra iaurturile, laptele si nucile.
Dieta combinarii mancarurilor a fost creata pentru a preveni si vindeca unele boli. Teoria combinarii mancarurilor a fost modificata de nenumarate ori pentru ca in urma acesteia sa se poata slabi.

Dieta Hay: evolutie

In urma unui studiu in care s-au comparat mai multe diete s-a ajuns la concluzia ca: „Nu s-a demonstrat stiintific ca aceasta dieta ar avea efect”. Totusi este deja demonstrat ca:
1.carbohidratii si proteinele combinate cresc valoarea biologica a proteinelor.
2.o separare stricat a carbohidratilor de proteine este imposibila pentru ca majoritatea mancarurilor le contin pe amnadoua”.

Dieta Hay: evaluare
In zilele noastre dieta Hay este vazuta ca o reteta restrictiva. Tocmai de aceea nu se pierde foarte mult in greutate in urma acestei diete de slabire.
Cantitatea ridicata de legume, salate si fructe care se prescrie contine un numar redus de calorii si grasimi. Daca se reduce la 20% consumul de alimente care formeaza acizi nu se vor consuma suficiente produse fainoase. Tocmai de aceea ar putea aparea deficiente de vitamina B si fier in organism.
Teoria conform careia diferite afectiuni pot fi vindecate daca alimentele se consuma separat este gresita.
Teoria conform careia proteinele si carbohidratii nu pot fi consumate impreuna este gresita. Aceasta teorie nu se verifica avand in vedere ca laptele unei mame contine atat proteine cat si carbohidrati.
Nota: Inainte de a incepe orice fel de regim alimentar, consultati-va medicul.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

 

Sursa: Dieta Hay