Unui astfel de preparat nu-i pot rezista nici cele mai mofturoase persoane. Indiferent de maniera in care este pregatit preparatul intitulat „Degete de pui pe bat”, acesta este preferatul copiilor. Iar daca te decizi sa-l servesti asezonat cu sosul favorit al micutului tau, atunci succesul este garantat.
Ingrediente necesare:
Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa ai nevoie de:
- 4 bucati de piept de pui, fara os si fara piele, portionate in bucati groase de 1 centimetru
- sare si piper dupa gust
- 24 bete de bambus, care se vor tine in apa 30 de minute inainte de a fi folosite
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de sos
- o ceasca si un sfert de pesmet
Mod de preparare
Mai intai, bucatile de piept de pui portionate se dau cu sare si piper, iar apoi se infing in betele de bambus. Pasul urmator consta in aprinderea gratarului pe gaz sau pe carbune, dupa care se pune capacul si se lasa sa se incalzeasca timp de 10-15 minute.
Cat timp se incalzeste gratarul, intr-un vas mic se amesteca sosul si uleiul. Apoi se pune pesmetul pe o folie de aluminiu. Bucatile de pui se dau prin compozitia obtinuta din sos si ulei, dupa care se rostogolesc prin pesmet.
Bucatile de pui se frig pe gratar pana cand se frig bine. Daca aveti un gratar pe gaz, puiul se prajeste in 2-4 minute. In functie de preferintele fiecareia, preparatul se poate servi cu sos.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!