Alimentatia bebelusului se imparte in mai multe etape. Intr-o prima etapa parintele trebuie sa inceapa sa introduca si alimente solide in alimentatia bebelusului. Astfel, pe langa lichide parintii incearca sa-i dea bebelusului si banane pasate. In aceasta etapa bebelusul va invata sa mestece mancarea. Pe la 6 luni, bebelusul incepe sa mestece si sa guste diferite mancaruri.
Ce mananca bebelusul
La inceput, bebelusul doar inmoaie alimentele si de aceea nu mananca decat cateva linguri. In aceasta etapa parintii trebuie sa aiba grija atat la alimentele pe care i le dau bebelusului cat si la modalitatea de hranire. De la 7 la 9 luni, bebelusul dezvolta anumite abilitati care-l determina sa priveasca cu interes mesele:
- incepe sa ridice obiecte folosind aratatorul si degetul mare
- este fascinat de obiectele mici, cum ar fi bucatile de mancare
- vrea sa faca singur anumite activitati.
Poti sa profiti de curiozitatea bebelusului si sa-i introduci si alte alimente in dieta sa. O data ce a implinit noua luni este cazul sa diversifici alimentatia bebelusului tau cu:
- morcovi fierti
- prajituri cu orez
- cereale
- paste fainoase
- piure de cartofi
- biscuiti
- galbenus de ou
- mazare si fasole verde
- cuburi mici de branza
- fructe maruntite
Alimentatia bebelusului: sfaturi
De la 9 luni bebelusul devine foarte interesat de a duce la gura toate obiectele pe care le intalneste si tocmai de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti.
Bebelusul va incerca sa mestece orice obiect ii cade in mana si de aceea trebuie sa selectati cu grija obiectele pe care i le dati.
Ca un mijloc de precautie este indicat sa nu-i dati sa manance decat alimente moi precum: morcovi fierti, piure de cartofi sau paste.
Morcovii cruzi, nucile sau semintele pot fi introduse in alimentatia copilului numai dupa ce acesta a implinit 3 ani.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!