Sunteti in categorie: Gastronomie

Empanada

cum se prepara face empanadaEmpanada este o reteta specifica bucatariei spaniole. Emapanda inseamna "acoperit cu paine" si este un fel de coltunas mai mare.
Pentru ca probabil te-ai intrebat cum se face acest fel de mancare spaniol, te ajutam noi cu o reteta de empanada.

Ingrediente
Pentru a prepara empanada ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru umplutura
- 2 linguri ulei de masline
- 2 ardei, unul rosu si unul galben, taiati in bucati
- 1 ceapa taiata in bucati
- o jumatate de bucata de carnat condimentat de porc, taiata in felii mici
- o jumatate de ceasca de pastai de fasole congelata
- 2 oua fierte si taiate in bucati mari
- 2 linguri de patrunjel maruntit
Pentru aluat
- 1 ceasca de faina simpla
- 1 ceasca de faina cu afanatori
- un praf de sare
- ½ ceasca de ulei de masline
- ½ ceasca de cirese confiate

Mod de preparare:
Aluat
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, uleiul si ciresele. Aluatul se amesteca folosind o lingura de lemn. Compozitia se pune pe un fund de lemn si se framanta putin pana cand ia forma unei mingii. Aluatul se da la frigider timp de 15 minute.
Umplutura
Intr-o tigaie se prajeste ceapa cu ardeiul pana cand se inmoaie, dupa care se adauga bucatile de carnat, iar dupa alte cateva minute pastaile de fasole. Dupa cateva minute se ia tigaia de pe foc si se adauga in compozitie bucatile de oua fierte, patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi se lasa sa se raceasca.
Se fac cercuri din bucati mici de aluat, aproximativ 70 de grame. Pe bucata de aluat se pune o lingura din umplutura si apoi se impatureste cu grija. Coltunasul se unge cu ou si se pune intr-o tava tapata cu ulei. Se repeta actiunea pana cand se termina aluatul. Tava cu coltunasi se da la cuptor timp de 15 minute.
Empanada se poate servi atata calda cat si rece. Pofta buna!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!


 

Sursa: Empanada