Gustarea rece de miel este o reteta de Paste care poate fi servita in orice moment al zilei.
Astfel ca oricand ai musafiri la masa le poti servi o gustare rece de miel pe care ai preparat-o cu o zi inainte.
Ingrediente
Pentru a gati aceasta reteta de Paste ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6-8 bucati de miel
- 2 cepe
- 3-5 boabe de fistic
- salata verde
- piper
- ulei
Pentru marinata
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 morcov ras
- o jumatate de ceasca de patrunjel, tocat marunt
- 1 lingura de ulei
- 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare
Se pune ceapa la prajit si cand s-a rumenit se adauga carnea de miel si putina apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa se friga carnea. Cand este gata se condimenteaza cu piper si fistic. Intre timp se pregateste marinata. Intr-un vas mare se pun uleiul, ceapa tocata marunt, morcosul ras, patrunjelul, sucul de lamaie si se amesteca bine. Dupa ce s-a rumenit carnea de miel se scoate din tigaie si se lasa timp de doua oare in marinata. Apoi se scoate din marinata, se pune pe un pat din frunze de salata si se condimenteaza cu sare si piper. La servire pate fi asezonata cu legume fripte.
Pofta buna!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!