Sunteti in categorie: Mirese si Nunti

Tortul miresei

retete tort nuntaVrei o nunta de vis? Trebuie sa stii ca planificarea unei nunti iti poate da multe batai de cap. Va trebui sa tii cont de ce masini poti folosi, cati invitati vei avea, cum va fi tortul miresei si lista se poate intinde pe cateva pagini. Tocmai de aceea ne-am gandit sa-ti dam o mana de ajutor si sa ti oferim cateva sfaturi despre cum sa alegi tortul miresei.

Cum aleg tortul miresei
Cand alegi tortul miresei trebuie sa tii cont de foarte multe detalii:
1. Cremele folosite la prajitura. Ai de ales intre o varietate de creme cu ciocolata, frisca sau fructe in functie de gusturile miresei si ale mirelui. De obicei cuplurile aleg ca tortul miresei sa contina multe fructe.
2. Forma si inaltimea. Dupa ce te-ai decis asupra cremei, va trebui sa alegi cate etaje vrei sa aiba tortul miresei. De regula sunt preferate prajiturile cu trei etaje, dar este indicat sa tii cont si de numarul invitatilor.
3. Facut in casa sau cumparat de la o cofetarie. In magazine gasesti o multime de feluri de prajituri. Poti chiar sa faci comanda pentru tortul miresei cu mult inainte de nunta, pentru a mai scapa de o grija. Bineinteles ca daca ai vreo ruda sau vreo prietena care se pricepe la gatit, poti s-o rogi sa-ti faca tortul. Atentie insa, acest favor poate fi considerat cadou de nunta!
tort nunta4. Cum vrei sa fie ornat. Dupa ce ai ales crema, forma si persoana care iti va prepara tortul miresei va trebui sa te decizi cum va fi ornata prajitura.

Tortul miresei: modele
Daca vrei ceva deosebit poti opta pentru un tort ale carui etaje sa fie sustinute de vase de sticla. Va trebui insa sa ai grija ca vasele sa fie suficient de mari pentru a putea sustine etajul tortului. Etajul care contine fructe trebuie sa fie temelia, deoarece cantareste mai mult, iar apoi urmeaza etajele cu ciocolata sau alte creme. Si tortul cu frisca poate fi o optiune viabila.
Noi ti-am oferit doar cateva idei, dar tu poti propune un model propriu pentru tortul miresei. Nu trebuie decat sa ai grija sa fie un preparat gustos. Noi iti uram casa de piatra!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

 

Sursa: Tortul miresei