Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete pentru Sfantul Valentin: Pilaf afrodisiac

De Sf. Valentin, iti propunem o reteta speciala, numai buna pentru o cina in doi de Sfantul Valentin., si anume reteta de Sfantul Valentin de pilaf afrodisiac. Reteta de pilaf afrodisiac este o alegere excelenta pentru ca este un fel de mancare usor usor, de preferat in serile speciale sunt aceste feluri de mancare fine si deosebite, delicatese pentyru gurmanzi rafinati. Pilaful afrodisiac se poate servi cu un vin alb, sec.

Retete pentru Sfantul Valentin
: Pilaf afrodisiac
Ingrediente

1 1/2 cescuta cu orez
2 cepe mari
3 morcovi
1 pastarnac
3 radacini de patrunjel
10 ardei grasi
3 rosii
1⁄2 cescuta cu miez de nuca
3 linguri cu ulei
sare si piper dupa gust

Retete pentru Sfantul Valentin: Pilaf afrodisiac: Cum se face
Legumele se taie marunt, folosim doar doi ardei grasi, restul raman pentru umplut sau se dau pe razatoare si se calesc in ulei;
Cand s-au inmuiat suficient, se adauga orezul si 3 cesti cu apa fierbinte. Se potriveste de sare si piper, se adauga miezul de nuca taiat in bucatele mici, apoi se introduce vasul in cuptor, la foc mic, pana cand orezul se umfla suficient;
Intre timp, se taie capacele, se curata de seminte si se spala 8 ardei grasi. Dupa ce s-au scurs bine de apa, se umplu cu pilaful si se orneaza cu patrunjel verde.

 

Sursa: Retete pentru Sfantul Valentin: Pilaf afrodisiac