
Frigul ne indeamna sa ne concentram atentia asupra unor dulciuri delicioase - in anotimpul rece, avem nevoie de energia furnizata de deserturi, acestea avand chiar si un rol antidepresiv. Daca rostim si cuvantul "ciocolata", probabil ca vom atrage toate privirile asupra noastra, aceasta fiind preferata multora dintre noi. Cu siguranta, este o reteta sortita succesului! Gustul dulce-amarui al migdalelor completeaza savoarea deosebita a spumei de ciocolata. Suntem convinsi ca vei pregati des aceasta reteta tuturor celor dragi.
Reteta este potrivita pentru Sfantul Valentin si Dragobete.
Pofta buna!
Retete pentru Sfantul Valentin: Spuma de ciocolata cu migdale
Ingrediente si cantitati pentru opt persoane:3/4 cana lapte
4 oua mari
1/4 cana zahar granulat
170-200 g ciocolata de menaj semidulce
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de migdale
3 linguri migdale taiate marunt
Retete pentru Sfantul Valentin: Spuma de ciocolata cu migdale: Mod de preparareIntr-un vas sau o cratita de dimensiuni medii, amesteca laptele, ouale si zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena.
Lasa vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, pana cand compozitia este suficient de groasa incat sa se tina bine pe o lingura din inox cu o pelicula fina.
In acest moment, este cazul sa indepartezi vasul de pe foc.
Adauga bucatile de ciocolata de menaj si esentele aromate.
Amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Toarna compozitia rezultata in 8 boluri sau cupe de inghetata.
Presara totul cu migdale taiate marunt.
Lasa cupele la frigider cateva ore sau peste noapte.