Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Sfaturi pentru zugravitul de primavara

sfaturi pentru zugravitEste primavara si toata lumea doreste sa dea o nota proaspata locuintei. Cel mai simplu mod ar fi un strat de lavabil pentru Improspatarea atmosferei.
Specialistii in domeniu ne-au oferit cateva sfaturi practice pentru zugravit, indiferent de starea in care se afla peretii, daca sunt dati cu huma sau cu var ori chiar cu vopsea lavabila.

Ce vopsele se folosesc
Pentru zugravit se recomanda vopseaua lavabila, care este mai mult sau mai putin mata in emulsie apoasa, care adera bine la suprafetele tencuite sau gletuite, la lemn, la metal si chiar la metale plastice, avand proprietatea de a nu se lua ca varul sau ca huma. Va puteti da seama ca peretele este dat cu lavabila daca suprafata sa apare mata, semilucioasa, cu aspect de vopsea de ulei si nu se ia pe degete.
In caz ca peretele a fost zugravit cu huma, aceasta se va indeparta prin spalarea cu apa calda, nu trebuie neaparat si sapun, prin umezire cu pensula sau bidineaua, dupa care se va inlatura cu spaclul. Dupa ce se usuca, se gletuieste, apoi se slefuieste. Dupa uscare se zugraveste cu bidineaua si cu vopsea lavabila amestecata cu apa in raport volumetric de 1:1.
Daca peretele a fost zugravit cu var si nu este bine nivelat, se poate slefui sau se gletuieste. Apoi se da in mai multe straturi cu lavabila.
Daca suprafata de zugravit a fost data cu vopsea lavabila, este necesar sa se spele aceasta cu apa calda si detergent. Dupa uscare, se slefuieste, dupa care se aplica In doua - trei straturi vopsea lavabila. Daca vreti sa vopsiti colorat, in toata cantitatea de lavabila introduceti colorantul lichid.
Este bine sa tineti cont de instructiunile si recomandarile cantitative de pe ambalaje si sa nu uitati sa pregatiti peretii inainte.

 

Sursa: Sfaturi pentru zugravitul de primavara