Sunteti in categorie: Dieta Montignac

Care sunt principiile fazei I ale regimului Montignac?

Pentru a slabi e indicat sa diminuam la minimum nivelul secretiei de insulina cu scopul de a bloca lipogeneza (procesul de constituire a grasimii de rezerva) si de a activa lipoza (procesul de eliberare si de consumare a grasimilor de rezerva). Prin urmare exista doua cazuri:

a.) fie masa este lipido-proteica (numita masa lipidica), deci contine proteine si grasimi (carnuri, oua, branzeturi, etc), iar in acest caz glucidele care vor fi consumate trebuie sa aiba un indice glicemic (IG) mai mic sau egal cu 35.

b.) fie masa este glucido-proteica (masa glucidica) deci contine in principal glucide care au IG intre 35-50. In acest caz vor fi acceptate numai grasimile omega 3 (peste crud, fiert in aburi sau oua ochiuri romanesti) si in proportia cea mai mica grasimile monosaturate (foarte putin ulei de masline peste spaghetti al dente de exemplu)

In toate cazurile fazei I glucidele cu IG mai mare de 50 sunt excluse!

Nota: Inainte de inceperea unei diete de slabire, consultati-va medicul.


 

Sursa: Care sunt principiile fazei I ale regimului Montignac?