Si grecii mananca "pui la capac", insa reteta elena e diferita de cea romaneasca. Mnacarea este usor de preparat si foarte savuroasa, mai ales daca se folosesc la gatit anghinare si coriandru.
Ingrediente:
4 bucati mari de pui (piept)
- sare si piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline
-1 lingura unt
-1/2 cepa potrivita taiata pestisori fini
-3 catei de usturoi zdrobit
-1/2 ceasca vin alb sec
-1/2 kg rosii taiate cubulete (pulpa fara pielita si fara seminte)
- 1 lingura bulion
-2-3 prafuri de scortisoara
-2 prafuri de cuisoare pisate
-1 ceasca apa
-6 bucati anghinare(optional)
-1 sau 2 linguri de patrunjel proaspat (sau coriandru) maruntit
Mode de preparare:
Condimentam pieptul de pui cu sare si piper.
Intr-o cratita mare incalzim uleiul impreuna cu untul la foc mic. Adaugam pieptul de pui si il rumenin la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, pana bucatile devin aurii.
Scoatem bucatile de piept de pui din din cratita si le asezam pe o farfurie, sa se raceasca.
Punem in cratita ceapa taiata pestisori si cateii de usturoi si le lasam la foc mic, pana se inmoaie si se rumenesc foarte usor. Punem inapoi bucatile de pui, adaugam jumatatea de ceasca de vin si lasam sa fiarba pentru aproximativ 5 minute, dupa care verificam daca ceapa s-a inmuiat bine. Daca ceapa nu este fiarta, adaugam putina apa clocotita si mai lasam pentru cateva minute, dupa care apoi adaugam rosiile taiate cubulele si bulionul.
Lasam fiertura pe foc, acoperita cu capac pentru inca aproximativ un sfert de ora. Pisam usor mirodeniile si le amestecam bine cu o ceasca de apa si le raspurnam in cratita.
Acoperim si o lasam sa fiarba pentru 45-60 minute, pana cand carnea este facuta.
Anghinarea se adauga cand carnea este aproape fiarta.
Puiul la capc grecesc se orneaza cu verdeata proaspat tocata si se serveste imediat.