Daca trebuie sa elimanam toate lactatele proaspete atunci branzeturile gatite nu sunt recomandate din cauza continutului de sare care face sa creasca tensiunea. Cu ce putem inlocui aportul de calciu indispensabil organismului si evitind o concentratie excesiva de potasiu in sange?
Nu e vorba de scoaterea din alimentatie a tuturor lactatelor. Dieta Montignac presupune evitarea consumului excesiv cum este inalnit adesea la anglo-saxoni si scandinavi, unde consumul de lapte si produse lactate este foarte ridicat (de 4 ori mai mare decat in Franta).
Puteti continua sa mancati fara nici un pericol un iaurt pe zi (pentru a beneficia de fementii din lapte) si putina branza scursa nesarata.
Aportul de calciu se face si cu ajutorul altor elemente. Mai ales legumele verzi (varza, brocoli), dar de asemenea si prin cosumul de migdale. Putem bea, de asemenea apa minerala care contine calciu incluzand si apa de la robinet care este arhisuficienta (comentariul meu: la francezi, apa de la robinet este buna de baut, la ei toata lumea bea apa de la robinet.
Povestea cu nevoia de calciu pornind e de la produsele lactate este un mit inventat pentru a face lobby industriei lactatelor ca argument comercial. Dovada e ca popoarele asiatice care nu cosuma produse lactate nu sufera de osteoperoza.
Cat despre riscul excesului de potasiu, el exista indeosebi in caz de hiperinsulinimie.
Nota: Inainte de inceperea unei diete de slabire, consultati-va medicul.