Cum putem face diferenta intre grasimile recomandate in dieta Montignac si grasimile care nu sunt recomandate?
Grasimile se metabolizeaza diferit in functie de natura acizilor grasi pe care ii contin.
- Grasimile saturate (continute de alimente precum: carne, unt, produse lactate) se asimileaza mai repede deoarece nu sufera nici o schimbare in timpul metabolizarii acestora.
- Grasimile monosaturate (ulei de masline, grasime de gasca, avocado) au avantajul de a reduce glicemia si de a nu se depune usor din moment ce trebuie transformate inainte.
- Grasimile polinesaturate (peste Omega 3) nu ingrasa. Mai mult, energia de care organismul are nevoie pentru a metaboliza grasimile nesaturate este mult mai mare decat numarul de calorii pe care acestea il contin.
Este deci de la sine inteles care sunt grasimile care pot fi consumate in timp ce tinem dieta Montignac si care nu.
Nota: Inainte de inceperea unei diete pentru slabire, consultati-va medicul.