Sunteti in categorie: Dieta Montignac

De ce spaghetele sunt permise?

De ce spaghetele sunt permise, insa alte tipuri de paste din faina alba nu?
De ce trebuie consumate numai fierte “al dente”?

In cazul pastelor, singurele acceptate sunt cele obtinute prin extrudare (spaghetti, tagliatelle, vermicelli). Ele pot proveni din diferite cereale (in special grau dur) si trebuie gatite “al dente”.
Extrudarea este un procedeu mecanic de fabricatie, prin care un material pus sub presiune este constrans sa treaca printr-o filiera care ii va da o forma de mare lungime. Pastele industriale sunt fabricate in acest mod inainte de a fi uscate. Acest procedeu ofera pastelor o protectie care impiedica amidonul sa se coaca prea mult si, implicit, indicele glicemic sa creasca atunci cand sunt pregatite pastele. Din acest motiv pastele trebuie fierte “al dente”.

Nota: Inainte de inceperea unei diete pentru slabire, consultati-va medicul.


 

Sursa: De ce spaghetele sunt permise?