Sunteti in categorie: Dieta Montignac

Care este natura untului de cacao ?

Care este natura untului de cacao si a altor componenti grasi ai ciocolatei negre?
Este vorba de grasimi saturate, nesaturate, polinesaturate?

Untul de cacao contine: 60% acizi grasi saturati (acid steric, acid palmitic), 3% acizi grasi ponesaturati (acid linoleic), 35% acizi grasi mononesaturati (acid oleic). Aceasta proportie importanta de acizi grasi saturati poate parea ingrijoratoare, dar Keys a demostrat ca in timpul digestiei, acidul steric sufera modificari chimice si se transforma in acid oleic. In final, ceea ce trece in sange reprezinta: 28% acizi grasi saturati, 3% acizi grasi polinesaturati si 69% acizi grasi mononesaturati.
Aceste informatii sunt extrase din cartea lui Michel Montignac: “Manger du chocolat pour rester en bonne sante”, publicata numai in Quebec de Editura Trustar.

Nota:
Inainte de inceperea unei diete de slabire, consultati-va medicul.

 

Sursa: Care este natura untului de cacao ?