Sunteti in categorie: Retete de slabire

Dovlecei picanti - aperitiv Montignac

700 g dovlecei mici (diametrul de ca. 3 cm)
4 capatani de usturoi
4 linguri suc de lamaie
5-6 linguri otet din vin alb
sare, piper, ulei
200 g felii f subtiri de sunca de Serrano sau de Parma
scobitori

Cu o zi inainte de a veni musafirii: se spala, curata si taie in 2 de-a lungul dovleceii. Jumatatile se mai taie inca o data de-a lungul, apoi in bucati de ca. 5 cm.
Usturoiul se toaca marunt. Se amesteca sucul de lamaie cu otetul, se adauga sarea, piperul si se amesteca pana s-a dizolvat sarea.Copyright©elady.ro
Bucatile de dovlecel se prajesc in putin ulei la foc mare si se scot din tigaie. Se reduce focul, se caleste usturoiul in tigaie pana devine transparent, apoi se toarna marinada peste el. Se toarna totul peste dovlecei.
Cu 1-2 ore inainte de a veni musafirii: se scurg bucatile de dovlecel bine, feliile de sunca se injumatatesc de-a lungul. Se inveleste fiecare bucata de dovlecel intr-o jumatate de felie de sunca si se fixeaza cu o scobitoare (astfel incat sa poata fi si luate cu mana de scobitoare).
Reteta publicata pe forum la Jan 27 2006, 12:24 AM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Dovlecei picanti - aperitiv Montignac