Parmigiana di melanzane (vinete gratinate)1 kg vinete
ca. 1/8l ulei de masline
sare, piper
2 cepe
cativa catei de usturoi
1 legatura sanatoasa de busuioc
1 conserva mare (850 g) rosii decojite in suc propriu
200 g parmezan
400 g Mozarella
50g pesmet
Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm (de-a lungul sau latul), se dau cu un penson cu ulei de masline si se pun la copt 10 min la cuptorul preincalzit la 200°C.
Intre timp se taie ceapa mic si se prajeste in un pic de ulei de masline. Cand devine transparenta se adauga frunzele de busuioc si usturoiul pisat. Se adauga si rosiile cu sucul lor din conserva (se maruntesc cu o furculita in oala). Se lasa pe foc pana se obtine un sos mai gros. La urma se sareaza, pipereaza.
Copyright©elady.ro Se unge cu ulei de masline o forma termorezistenta si se pune un strat de vinete, apoi parmezan ras si mozarella taiata in felii subtiri. Peste un strat de sos de rosii. Se continua tot asa. La suprafata trebuie sa fie sos de rosii, mozarella, iar in parmezan (numai ala de deasupra) se pune pesmetul. Se stropeste cu ulei de masline (ca sa nu se arda branza) si se da la cuptorul preincalzit (200°C) 30-40 min.
Se serveste cu salata verde sau de rosii.
Reteta publicata pe forum la
Dec 9 2005, 02:15 PM
Copyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!