Sunteti in categorie: Retete de slabire

Friptura de parmezan cu nuci diferite

200 g seminte de pin
3 cepe esalote (sau una normala)
200 g tulpina de telina
200 g morcovi
2 linguri ulei
150 g parmezan ras
1/2 legatura cimbru tocat marunt
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
100 g nuci pecan
4 oua
200 g smantana
sare, piper
1 lingura unt

Semintele de pin se toaca marunt si se prajesc cu atentie (se ard repede) intr-o tigaie fara grasime in ea.
Ceapa se toaca marunt, telina si morcovii se taie in bucatele mici. Intr-o tigaie mai mare se infierbanta uleiul si se calesc legumele cam 10 minute.
Se macina si nucile pecan.
Se amesteca semintele de pin, nucile pecan, legumele prajite, 100 g din parmezan si plantele. Separat se bat ouale cu smantana, se adauga amestecului cu nuci si se sareaza si pipereaza.Copyright©elady.ro
Se pune amestecul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de pergament. Se presara restul de parmezan si fulgi de unt. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 50 minute. Dupa 30 minute s-ar putea sa fie nevoie s-o acoperiti cu alta bucata de hartie de pergament ca sa nu se arda. La friptura aceasta se potriveste de minune un Chutney de ardei iute

Reteta publicata pe forum la Dec 9 2005, 02:15 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!



 

Sursa: Friptura de parmezan cu nuci diferite