200 g seminte de pin
3 cepe esalote (sau una normala)
200 g tulpina de telina
200 g morcovi
2 linguri ulei
150 g parmezan ras
1/2 legatura cimbru tocat marunt
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
100 g nuci pecan
4 oua
200 g smantana
sare, piper
1 lingura unt
Semintele de pin se toaca marunt si se prajesc cu atentie (se ard repede) intr-o tigaie fara grasime in ea.
Ceapa se toaca marunt, telina si morcovii se taie in bucatele mici. Intr-o tigaie mai mare se infierbanta uleiul si se calesc legumele cam 10 minute.
Se macina si nucile pecan.
Se amesteca semintele de pin, nucile pecan, legumele prajite, 100 g din parmezan si plantele. Separat se bat ouale cu smantana, se adauga amestecului cu nuci si se sareaza si pipereaza.
Copyright©elady.ro Se pune amestecul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de pergament. Se presara restul de parmezan si fulgi de unt. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 50 minute. Dupa 30 minute s-ar putea sa fie nevoie s-o acoperiti cu alta bucata de hartie de pergament ca sa nu se arda. La friptura aceasta se potriveste de minune un
Chutney de ardei iuteReteta publicata pe forum la
Dec 9 2005, 02:15 PMCopyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!