Sunteti in categorie: Gastronomie

Soutsoukia

Aceasta e o reteta din Smyrna:
Avem nevoie de:
-4 linguri de unt, topit
-1/2 kg rosii decojite
-1 ligura de zahar
-sare si piper proaspat macinat
-3 catei de usturoi pisat
-un praf de cuisoare
-1/4 cana vin alb
-1/2 kg carne tocata de vitel
- 2 felii de piine, fara coaja, muiate in lapte si stoarse bine d etot
-1 ligurita chimen
-1 ou batut usor
-2 linguri patrunjel verde, taiat
Puneti ulei intr-o cratita, amestecati sarea, piperul , zaharul, 1 catel de usturoi, vinul, cuisoarele si carnea intr-o cratita.Fierbeti la foc mic vreo 30 de minute dupa care lasati-o deoparte.Copyright©elady.ro
Intre timp, amestecati celelalte ingrediente intr-un castron mai marisor si amstecati bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea densa, dar nici exagerat de moale.
Ciupiti din compozitie si dati forma mititeilor. Copyright©elady.ro
Prajiti-le in ulei pe toate partile, apoi bagati-le la cuptor la foc mic spre vioi, dar mai mult mic pentru vreo 20 de minute.De fapt, aceste pseudo-chiftelute se numesc soytsoykakia.
Dati-le drumul in sos si fierbeti la foc mic 15-20 de minute.Copyright©elady.ro
Garniturile care merg la acest fel de mincare :legume fierte in abur sau salata asortata.
Asta-i tot!
...Si sa nu uit:merge vin rosu, usor, rece...daca-l faceti sprit, nu-l botezati prea tare!

Copyright © elady.ro
Reproducerea fara acord strict interzisa! 

 

Sursa: Soutsoukia