-4 bucati "sanatoase" de pui, de preferat piept
- sare si piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline
-1 lingura unt
-1/2 cepa potrivita taiata pestisori fini
-3 catei de usturoi zdrobit
-1/2 ceasca vin alb sec
-1/2 kg rosii (fara pielita si fara seminte) taiate
- 1 lingura bulion
-2-3 prafuri de scortisoara(cit se ia intre degete)
-2 prafuri de cuisoare
-1 ceasca apa
-6 bucati anghinare(optional)
-1 sau 2 linguricu patrunjel proaspat taiat sau coriandru
Saram si piparam puiul.Incalzim uleiul impreuna cu untul intr-o cratita mare, punem bucatile de pui si le prajim la foc moderat vreo 5 minute, pina capata o culoare aurie pe toate partile.Le scoatem apoi din cratita si le punem pe o farfurie.
Punem in tigaie ceapa si usturoiul,si le trecem in unda vreo 5 minute, la foc mic,pina se inmoaie.
Copyright©elady.ro Punem inapoi bucatile de pui in tigaie,turnam vinul, lasam sa mai fiarba vreo 10-15 minute,apoi adaugam pasta de rosii si rosiile taiate.
Copyright©elady.ro Lasam cratita pe foc sa firba in voia ei inca vreo citeva minutele.Intre timp, amestecam mirodeniile si le pisam putin.Adaugam in cratita apa si mirodeniile si amestecam bine ca sa se omogenizeze.
Copyright©elady.ro Acoperim cratita si o lasam pe foc vreo 45-60 minute, pina cind se inmoaie carnita.Daca punem si anghinare,o adaugam cu vreun sfert de ora inainte de a fi gata carnea de pui. Se asezoneaza cu patrunjelul sau coriandrul taiat si se serveste imediat.
Copyright © elady.ro
Reproducerea fara acord strict interzisa!