
Iti prezentam una dintre multele
retete de prajituri pentru Craciun foarte apreciate in Grecia.
- 1 cana ulei sau 250 gr margarina
- 2 ½ cani gris fin (aprox)
- ¼ cana zahar
- ½ cana faina
- ¼ ceasca ceai coniac
- ¼ cana suc de portocale
- 2 linguri coajade portocala rasa
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru sirop:
- 1 cana miere
- ½ cana zahar
- ¾ cana apa
- 1 cana miez de nuca macinat
- scortisoara (de preferinta, bat)
Se bate cu mixerul uleiul cu zaharul bine de tot, se adaug coniacul, coaja de portocala si bicarbonatul dizolvat in sucul de portocale.
Copyright©elady.roSe adauga cate putin gris si faina, amestecand mereu, se framanta ca sa se incorporeze bine toate ingredientele si sa se faca un aluat de consistenta medie.
Copyright©elady.roSe fac melomakarona in forma cilindrica, le presezi cu furculita, ca sa se formeze dare pe suprafat lor, se pun intr-o tava si se dau la cuptor la foc mediu 200 grade 20-25 minute. Intre timp, se face siropul, din miere, zahar, apa si scortisoara, se lasa sa dea cateva clocote, se spumeaza si se scoate scortisoara.
Copyright©elady.ro Se insiropeaza melomakarona calde, de cum le-ai scos din cuptor, in siropul rece, nu mai mult de 3-4 odata. Se lasa sa stea 1-2 minute in sirop, se scot, se pun pe platou,pe care am pus putina nuca si miere,dupa care se pune iar nuca si miere.
Reteta publicata pe forum la
Dec 18 2005, 04:15 PM
Copyright ©
Diotima
Reproducerea fara acord strict interzisa!