
O mancare de post, potrivita si pentru cei care sunt begani sau vegetarieni, reteta de naut picant indian este gustoasa, satioasa si deosebit de parfumata.
Mai mult, reteta este si o reteta Montignac! Incearc-o si tu!
Ingrediente necesare pentru 4-6 portii300-400 g naut uscat
2 cepe taiate marunt
1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau macinat, dar cel proaspat e mai bun)
1/2 lingurita usturoi taiat marunt
1 ardei iute fara seminte taiat marunt
1/2 lingurita curcuma (turmeric)
2 lingurite Garam masala
3 linguri unt sau ulei
1 conserva (480 g) rosii curatate in suc de rosii
1 lingura coriandru macinat
2 linguri suc de lamaie
2-3 linguri coriandru verde taiat marunt
Nautul se pregateste ca fasolea uscata (se pune la inmuiat, se schimba mai multe ape, se fierbe).
Ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si curcuma se prajesc in unt (ulei). Se adauga rosiile, sucul de rosii, nautul fiert si coriandrul pulbere. se adauga cam 200 ml din apa in care a fiert nautul si se lasa totul la fiert ca. 10 minute.
Copyright©elady.ro Se adauga Garam masala, sucul de lamaie si coriandrul verde, se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Reteta publicata pe forum la
Sep 17 2006, 10:10 PMCopyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!