Retete Montignac: Midii in vin de porto: Ingrediente1 ceapa
1 morcov
1 bucata telina radacina
1 patrunjel radacina
2 catei usturoi
2 rosii
3 linguri ulei de masline
1,5 kg misii
sare, piper
1 ardei iute uscat
1/4 l vin de Porto alb sec. (In loc de vin de Porto se poate folosi si un sherry sec.)
Retete Montignac: Midii in vin de porto: Cum se preparaCeapa, usturoiul si radacinoasele se toaca marunt. Rosiile se curata de coaja (cel mai bine se pun scurt in apa clocotita, astfel se da jos pielita usor de tot), li se scot semintele si se toaca si ele marunt.
Copyright©elady.roSe infierbanta uleiul intr-o oala mare, se caleste ceapa si radacinoasele in el, dar fara sa prinda deloc culoare. Dupa vreo 5 minute se se adauga usturoiul, dupa altele 5 rosiile. Intre timp se spala si curata midiile, cele deschise se arunca.
Cand s-a evaporat lichidul de la rosii se sareaza, pipereaza, se pune ardeiul iute si vinul. Cand da prima data in clocot se pun si midiile, se acopera oala cu un capac.
Dupa doua sau trei minute midiile sunt deschise, deci mancarea e gata.
Daca se lasa mai mult la fiert se inaresc si se fac mai mici.
Se servesc tot cu paine alba si vin alb Porto sau un vin alb sec.
Painea se poate praji si freca cu usturoi.