Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete chinezesti: Orez prajit cu legume

4 ciuperci chinezesti (Tongu, se gasesc mai degraba uscate, trebuie atunci puse la inmuiat 30 minute in apa clocotita)
1 ceapa
2 catei usturoi
1 bucata ghimbir (ca. 1 cm)
3 linguri ulei de alune
1 lingura ulei de susan (uleiurile se pot inlocui cu ulei de flaorea soarelui)
1 tulpina de telina
1 morcov
100 g ciuperci (champignon)
50 g germeni de bambus
3 cepe verzi
100 g mazare
3 oua
300-400g orez fiert
piper
1 lingura sos de soia

Ciupercile chinezesti se taie marunt. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ghimbirul se da pe razatoarea mica (cine vrea poate sa-l toace si pe el marunt). Restul de legume se taie in bucati mai mici.
Ouale se bat cu putina sare. Se infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie si se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul, telina, morcovul, ciupercile si bambusul la prajit, mestecand mereu, sa nu se arda. Copyright©elady.ro
Se sareaza, apoi se adauga ceapa verde si mazarea. Se toarna ouale batute pe deasupra, se reduce imediat focul.
Cand ouale nu mai sunt lichide se pune orezul, se amesteca si se mai lasa vreo doua minute la foc mediu, amestecand mereu.
Se stropeste cu sos de soia si se serveste imediat.

Reteta publicata pe forum la Jan 27 2007, 05:10 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Retete chinezesti: Orez prajit cu legume