Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete chinezesti: Pui cu lamaie

Va prezentam o reteta chinezeasca de-a Karinei de pui cu lamaie.
650 g piept de pui dezosat
2 linguri sos de soia deschis la culoare
2 linguri vin de orez
4-6 linguri amidon
ulei pentru prajit

Pentru sos:
1 lamaie netratata chimic
sucul de la 2 lamai
2 linguri otet de orez sau de mere
2 linguri zahar brun
100 – 200 ml supa de pui (instant)
2 linguri ulei de susan
1 lingura amidon
2 linguri apa

Carnea se injumatateste pe lungime si se pune intr-un bol Se amesteca sosul de soia, vinul de orez si putintica sare si se toarna amestecul asta peste carne.
Se intoarce carnea pe-o parte si alta in sos si se lasa la marinat 25 minute. Carnea marinata se tavaleste prin amidon pana e acoperita peste tot de el, se scutura un pic si se prajeste in ulei foarte bine infierbantat prima data. Apoi se reduce focul si se mai lasa la prajit pana e prajita si inauntru. Se scoate din wok sau tigaie, se taie in felii si se pune la cald.
In wok se lasa 4 linguri din uleiul in care s-a prajit carnea.
Lamaia se injumatateste si apoi se taie in felii subtiri. Copyright©elady.ro
Uleiul ramas de la prajit se infierbanta, se pun feliile de lamaie, sucul de lamaie, otetul, zaharul, supa de pui si uleiul de susan. Se lasa un minut la foc redus sa fiarba incet. Amidonul se amesteca cu apa intr-o cana si se adauga sosului. Se mai lasa scurt sa fiarba. Daca cumva a iesit sosul prea gros, mai puneti niste apa si amestecati.
La sfarsit se pun feliile de carne in sos, se amesteca, se potriveste totul de gust si se serveste imediat.
Reteta publicata pe forum la May 23 2007, 05:22 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Retete chinezesti: Pui cu lamaie