Sunteti in categorie: Retete de slabire

Paste cu mazare si sofran

200g sunca slaba fiarta
1 lingurita sofran in fire (se poate si fara)
20g ciuperci uscate (se pot folosi si proaspete sau de la conserva - vreo 100g)
150g mazare proaspata
200ml supa
200ml smantana (lichida daca se poate)
1 galbenus
sare, piper, nucsoara rasa
patrunjel verde
paste 400-500 g

Daca sunca are margine cu grasime, se taie margines aia si se da la catel, pisica sau alti membri ai familiei.
Sunca (care e in felii) se taie in fasii si se prajeste fara ulei intr-o tigaie la foc mic.Copyright©elady.ro
Se adauga sofranul (se freaca intre degete), ciupercile, mazarea, supa si cam jumatate din smantana. Se da focul la mare, se amesteca incontinuu ca. 10 min, pana se ingroasa un pic sosul. Restul de smantana se adauga, cate un pic, in timpul celor 10 min.
Se amesteca galbenusul intr-o cana cu un pic din sos, apoi se adauga la sos. Se sareaza, pipereaza, pune nucsoara. Se ia de pe foc si se tine la cald pana se fierb pastele.
Patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca pastele cu sosul si se presara patrunjelul pe deasupra.
Reteta publicata pe forum la Jan 31 2006, 08:23 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Paste cu mazare si sofran