Sunteti in categorie: Gastronomie

Pasta aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino (
Spaghetti aglio, olio e peperoncino ("spaghetti cu usturoi, ulei de masline si ardei iute" in limba italiana) este un fel de mancare pe baza de paste traditional si se spune ca ar proveni din bucataria regiunii Abruzzo, desi este popular in intreaga Italie.
De obicei servit cu spaghete, sosul se face prin sotarea usoara a usturoiului tocat si presat in ulei de masline, insotit de un adaos de fulgi de ardei iute rosu uscat. Patrunjelul tocat fin poate fin se pune ca o garnitura, impreuna cu parmezan ras sau branza Pecorino, desi, conform unor carti de bucate vechi, branzeturile rase nu ar trebui sa fie adaugate in acest  fel de paste. Spaghetti aglio, olio e peperoncino este o reteta exceptionala, foarte usor de preparat si extrem de rapida.
Usturoiul trebuie sa fie tanar, deci este o mancare de primavara si vara.

Retete italienesti: Spaghetti aglio, olio e peperoncino: Ingrediente

4 catei usturoi marisori
1 legatura patrunjel verde
1 ardei iute rosu
100 ml ulei de masline
400 g spaghete subtiri
optional parmezan sau Pecorino

Retete italienesti: Spaghetti aglio, olio e peperoncino: Cum se prepara
Usturoiul se toaca marunt, patrunjelul la fel. Ardeiul rosu se curata de seminte si se toaca si el marunt. Copyright©elady.ro
Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se pune in el usturoiul, cam o treime din patrunjel si ardeiul iute. Se reduce imediat focul ca nu cumva sa se arda usturoiul (nu are voie sa se arda).
Se calesc la foc domol cam 5 minute.
Se fierb spaghetele, se strecoara bine de tot si se amesteca cu uleiul din tigaie intr-un bol preincalzit. Restul de patrunjel se presara pe deasupra.

 

Sursa: Pasta aglio, olio e peperoncino