2 conserve cu ton in ulei
ceapa taiata marunt
usturoi taiat marunt
1 ou intreg + 1 galbenus
sare, piper
marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale).
Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita.
Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa).
Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Copyright©elady.ro
La reteta de chiftelute de ton Montignac merge un sos de rosii (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti. Se mai poate pune un strop de suc de agave ingrosat.
Garnitura:
- orez salbatic (de-ala negru) sau linte (cea rosie se recomanda pentru ca nu trebuie inmuiata si se fierbe repede) si o salata.
Reteta publicata pe forum la Jan 31 2006, 08:23 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!