350 g fasole alba uscata
facultativ 1 rosie
3 tulpini praz (nu f. mari)
1 lingurita usturoi taiat mic
1 lingura unt (ulei)
1 lingura ulei
sare, piper
150 ml smantana
o mana buna de parmezan ras (proaspat ras, daca se poate)
Fasolea se inmoaie peste noapte, se fierbe cu rosia (acidul din rosie inmoaie pielita fasolei) pana e moale (timpul depinde de cat e de veche).
Copyright©elady.roPrazul se curata si se taie oblic in fasii subtiri. Se prajeste in unt si ulei cu usturoiul, se adauga sarea si piperul. Se adauga fasolea si smantana. Se pune totul intr-o forma termorezistenta, se presara parmezanul pe de-asupra si se da la cuptorul preincalzit (230°C) 10-15 min.
Se poate manca ca atare sau ca garnitura la fripturi.
Reteta publicata pe forum la
Jan 31 2006, 08:23 PM Copyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!