In Texas, un bol de Texas Red Chili se refera strict la un fel de mancare cu carne de vita, fara fasole. Asta e tot. Aceasta reteta de Texas Red Chili constituie o masa in sine, unde mai pui ca e si o reteta Montignac!
Ingrediente pentru reteta de Texas Red Chili
1 kg carne (de care ne place)
4 cepe, 2 catei usturoi
2 ardei iuti proaspeti
ulei
1 lingura boia iute
1/2 lingurita cumin
3 anason stelat (cine are)
1 lingurita coriandru intreg (samanta)
1/2 l supa de carne
1 lamaie netratata chimic
1 legatura coriandru verde (sau patrunjel)
sare, piper
Cum prepari reteta de Texas Red Chili
Carnea se taie in cuburi, 3 cepe si usturoiul se taie marunt, a 4-a ceapa se taie pestisor (dar mare). Ardeii iuti se curata de seminte si se taie in bucati.
Se incinge uleiul, se prajeste carnea in portii, apoi ceapa si usturoiul.
Se pune carnea inapoi in tigaie cu ardeii iuti si mirodeniile.
Se adauga supa si se lasa la fiert pe foc mic cu capac 80 min.
Lamaia se spala si se taie in 1/2.
O jumatate se stoarce, cealalata jumatate se taie in felii subtiri.
Se adauga cam cu 10 min. inainte a fi mancarea gata impreuna cu sarea si piperul.
Cu 2-3 min. inainte de a fi gata se pune coriandrul verde (patrunjelul).
Ca garnitura se potriveste fasole alba uscata pur si simplu fiarta.
E o mancare care e foarte buna si incalzita.