
Lemonopita, prajitura cu lamaie, este o prajitura greceasca foarte apreciata. Prajitura este potrivita pentru orice moment in care doresti sa iti incanti familia sau musafirii cu ceva special.
Ingrediente:- 3 cani faina,
- 1 lingurita praf de copt,
- ¼ lingurita sare,
- 6 oua,
- 2 cani de zahar
- 1 cana unt moale proaspat
- coaja de pe o lamaie proaspat rasa
- 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 cana de iaurt gras sau smantana lichida foarte proaspata.
Preparare:Incalziti cuptorul la 350 grade F (aproximativ 170 grade C).
Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare.
Copyright©elady.roSeparati galbenusurile de albusuri si intr-un castron mare se bat albusurile spuma ca pentru bezea.
Zaharul se adauga putin cate putin in ploaie.
Atentie, inainte de a adauga zaharul bateti mai inai pentru cateva minute albusul fara a adauga nimic. Untul moale se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin iaurtul care se adauga ultimul.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu putina faina o tava nu prea inalta si se toarna mestecul in tava.
Se da la cuptor la foc mediu spre mic pentru 45-50 de minute (functie de cuptor si de inaltimea tavii, mai mult sau mai putin timp).
Copyright©elady.roSe scoate prajitura cand este gata, se lasa sa se raceasca bine si dupa cateva ore se taie in romburi. Recomandarea este sa se serveasca acoperita cu putina frisca proaspata.