Sunteti in categorie: Sanatate

Recapata-ti sanatatea in concediu

sanatate natura drumetiiPopulatia si fumul din oras, la fel ca si tigarile, afecteaza gustul si mirosul. Cercatarile au aratat ca in 48 de ore de la renuntarea la fumat, intr-un mediu relativ curat, functionarea celor doua simturi revine. Motivul este acela al absentei unor stimuli puternici care altereaza epiteliul tesuturilor din nas si gura. O vacanta la munte, de exemlu, te ajuta sa iti recapeti gustul si mirosul.

Cum sa scapi de insomnii
Stresul se reduce in timpul vacantei, iar in combinare cu o pace relativa si liniste predomina, este foarte usor sa adormi. Poluarea fonica cauzeaza stress deoarece, la fel cum animalele isi marcheaza teritoriul intr-un anumit fel, oamenii definesc aceasta poluare ca distanta dintre ei si sunetele carora le este permis sau nu sa intre in spatiul personal. In principiu, zgomotele constante trec in spatiul nostru personal si, in ciuda faptului ca unii pretind ca nu le dau atentie, corpurile noastre nu inceteaza sa interpreteze aceste sunete care nu sunt bine-venite, ci percepute ca o pacoste, si in particular, ca o amenintare. Reversul medaliei, pe langa celelate probleme, este somnul superficial sau de calitate slaba. Corpul nu inceteaza sa raspunda zgomotului, oricat de mult am crede ca suntem obisnuiti cu el si ca de fapt nu il auzim. Acesta este principalul motiv pentru care somnul la tara sau intr-un alt loc linistit este mai calitativ.

Sanatate datorita naturii
Este posibil sa iti lungesti viata cu 2 ani sau sa reduci posibilitatea dezvoltarii problemelor cardiovasculare sau a cancerului mergand intr-o vacanta de o luna intr-un mediu natural?
Nu exista un raspuns clar la aceasta intrebare. Un lucru este insa cert, conform expertilor: orice lucru care intrerupe expunerea corpului la factori perturbatori poate avea doar efect pozitiv. In orice caz, mecanismul homeostatic al corpului care ne protejeaza de cancer are un punct de toleranta marginal pentru care, oricum, nu avem o aritmetica exacta. Chiar daca o vacanta ne aduce o imbunatatire de 0,002%, aceasta proportie minuscula ar putea face diferenta in lume.

 

Sursa: Recapata-ti sanatatea in concediu