Sunteti in categorie: Sanatate

Cum sa ne ferim de caldura

cum sa te protejezi  de caldura, cum cum sa te feresti de caldura, ce sa faci pe canicula, insolatie
Soarele, caldura si temperaturile de peste 40 de grade reusesc sa provoace o senzatie de disconfort pentru fiecare dintre noi. Cum zilele sunt lungi si insorite trebuie sa avem grija de sanatatea noastra. Iata cateva sfaturi despre cum sa ne ferim de caldura.

Cum sa ne ferim de caldura
Daca trebuie neaparat sa iesiti afara din casa in zilele caniculare aveti grija cum va imbracati. Hainele din materiale sintetice nu numai ca va creeaza o senzatie de disconfort, dar atrag caldura si nu lasa pielea sa respire. Aceeasi situatie se regaseste si in cazul lenjeriei intime din materiale sintetice. De aceea se recomanda haine si lenjerie intima din materiale naturale. Imbracati rochite din bumbac, in sau alte tesaturi racoroase, toate colorate. Evitati pe cat posibil culorile inchise, in special negrul.

In cazul in care trebuie sa mergeti prin soare nu uitati acasa palaria de soare si folositi o crema de protectie solara cu factor ridicat (FPS 15, FPS 20). Se stie ca la orele pranzului soarele este foarte puternic si trebuie evitata expunerea la razele soarelui. Palaria are rolul de a va proteja de razele daunatoare ale soarelui.
In zilele caniculare este extrem de importanta consumarea a minimum 2 litri de lichide zilnic. Medicii recomanda evitarea consumului de cafea, bauturi carbogazoase si bauturi alcoolice. De asemenea este recomandat sa nu consumam mancaruri grase care pot dauna sanatatii. Consumati multa apa, ceaiuri sau sucuri naturale.

Dusurile cu apa rece nu sunt recomandate desi majoritatea persoanelor considera ca sunt absolut necesare. Aceasta conceptie este total gresita. Se recomanda ca pe timpul verii sa facem dusuri cu apa calda (nu neaparat fierbinte). Dusurile cu apa rece nu fac decat sa ne dea o senzatie de lesin si organismul sa se simta mai infierbantat decat inainte.

Aveti mare grija la diferentele de temperatura dintre interior si exterior. Daca lucrati sau locuiti intr-un spatiu dotat cu aparate de aer conditionat fiti foarte atente atunci cand iesiti afara. Diferentele de temperatura dintre interior si exterior pot duce de la lesin pana la stop cardiorespirator.

Daca sunteti deja in concediu la mare, trebuie sa stiti ca nu este recomandata expunerea la soare dupa ora 11. Incercati sa va treziti cat mai devreme pentru a prinde cele mai bune raze de soare si a nu pune in pericol sanatatea pielii dvs. Expunerea la soare in orele amiezii pot avea efecte grave asupra sanatatii pielii dvs. Razele solare duc la imbatranirea prematura a pielii, aparitia ridurilor si, in cazurile mai grave, expunerea la soare poate duce pana la cancer de piele.

Ingrijiti-va, feriti-va de razele puternice ale soarelui si puteti avea nu numai un bronz minunat, ci si o piele sanatoasa, de invidiat.

 

Sursa: Cum sa ne ferim de caldura