La reteta aceasta condimentele sunt totul. Daca nu aveti chiar din toate, mai puteti improviza, in functie de ce gasiti prin camara. Esentiale sunt coriandrul si chimenul (indienii folosesc mult chimenul prajit).
- 1 pui (sau vreo 6 pulpe)
- ghimbir (o bucatica cat degetul)
- 1 ardei iute (daca nu va place iute, se poate pune ardei gras)
- 2-3 catei de usturoi
- 1 fenel
- 2-3 tulpini de telina
- 200 g ciuperci proaspete
- 200 g fasole verde
- 200 ml iaurt degresat + 200 ml apa
- cateva linguri ulei de masline
- seminte de coriandru si chimen (cate 1/2 lingurita)
- 1 varf de cutit nucsoara macinata
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2-3 capsule cardamom
- 1 varf de cutit coaja de lamaie
- sare, piper, boia
- patrunjel verde
Mod de prepapare
Intai se zdrobesc in mojar sau in blender semintele de coriandru si chimen impreuna cu cardamomul, coaja de lamaie, usturoiul, ardeiul si ghimbirul. Apoi se adauga scortisoara, nucsoara, sare, piper, boia, cam 2 linguri ulei de masline si iaurtul indoit cu apa. Se amesteca bine sosul obtinut.
Puiul taiat bucati (sau pulpele) se prajesc in cateva linguri de ulei de masline vreo 5 minute, intorcand bucatile pe toate partile, sa-si schimbe culoarea. apoi se adauga sosul de iaurt si pana incepe sa fiarba se pregatesc si legumele: fenelul se taie in 4, tulpinile de telina in bucati mari, ciupercile si fasolea verde tot asa si se presara toate in cratita, pe langa carne.
Se da la cuptor cam 1 ora, amestecand de 2-3 ori intre timp.
Rezultatul va fi o friptura cu un sos delicios si garnitura gata.
Se serveste cu patrunjel verde taiat maruntel si cu o salata la alegere.
Copyright ©
Leea
Reproducerea fara acord strict interzisa!