Sunteti in categorie: Retete de slabire

Crap in folie

Ingrediente (pentru 4 persoane)
  • 2 fileuri intregi de crap - fiecare taiat in 2
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 ceapa mare - taiata rondele grosute (ar fi nevoie de 8 rondele in total)
  • 1 legatura marar tocat marunt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri smantana groasa
  • sare, piper

Mod de preparare

Se rupe o bucata de folie de aluminiu destul de mare pentru a putea infasura o bucata de peste.
Se unge cu 1-2 linguri ulei de masline, se pun 2 rondele de ceapa, apoi bucata de crap sarata si piperata pe ambele parti, apoi putin marar (cat iei cu 3 degete), 2 lingurite suc de lamaie si 1 lingura smantana.
Se inchide folia bine ca un plic si se pune pe o tava.
La fel se procedeaza si cu celelalte 3 bucati de peste, apoi tava se da la cuptor cam 40 minute (a se verifica!).
Pentru restul familiei, care nu tine Monti, puteti aranja in tava, imprejurul pachetelelor, cativa cartofi noi cu coaja, bine spalati, taiati in 8-10 si unsi cu vreo 4 linguri ulei ulei de masline.

Sosul
Intre timp se prepara sosul:
250 ml iaurt sau smantana
2 catei de usturoi
restul de marar
sare, piper
eventual suc de lamaie, daca va place mai acrisor
Se amesteca toate, se gusta.
Copyright © Leea
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Crap in folie