- 500 g carne tocata slaba de vitel sau vita
- 4-5 linguri sos de soia conform
- Tabasco
- varza de Savoia sau glass noodles
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- ghimbir dat pe razatoare
- 2 ardei iuti tocati marunt
- 2-3 linguri sos iute conform (normal sos curry conform sau se poate folosi pasta Tandoori, conforma)
- 200 ml supa conforma
- 200 ml smantana
- ulei (daca se poate de susan, daca nu, cel de floarea soarelui e foarte bun)
- suc de lamaie
- o priza de fructoza (sau niste suc de agave)
Mod de preparare
Carnea se amesteca cu sosul de soia si cu Tabasco si se lasa in frigider o ora sa traga.
Dupa aceea se formeaza din ea bile nu prea mari.
Se infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie mai inalta si se prajesc bilele la foc iute.
Se scot din tigaie.
Se prajesc ardeii iuti, ghimbirul si usturoiul (atentie sa nu se arda!), apoi se adauga varza sau glass noodles (inmuiati inainte).
Se prajeste cam 5 minute, se adauga pasta/sosul iute, apoi supa si smantana, se amesteca.
Se pun iar bilele in tigaie si se mai lasa pe foc 5-7 minute.
La sfarsit se potriveste de gust cu sucul de lamaie si cu fructoza si gata.
Se poate orna cu corinadru sau patrunjel verde, tocat marunt.
Copyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!