Sunteti in categorie: Retete de slabire

Omleta cu ghiveci

  • 250 g ceapa
  • cateva linguri ulei de masline
  • 500 g ardei gras
  • 250 g rosii
  • sare, piper
  • oua

Mod de preparare
Intai taiati ceapa pestisori si o puneti la calit in ulei la foc mic.
Presarati sare de la inceput, ca sa lase apa si sa devina sticloasa.
Dupa vreo 5 minute se pot pune si ardeii taiati fidea, cam de 1 cm grosime.
Din nou se presara cu putina sare si se amesteca destul de des, pana ce s-au inmuiat de tot.
Acum taiati rosiile in 4 fiecare si dati-le pe razatoare (minus coaja, desigur) si turnati sosul peste legume.
Dregeti de sare, adaugati un varf de cutit de piper si lasati sa fiarba pana scade zeama.
Bateti ouale (cate? in functie de cati sunteti la masa; ghiveciul va ajunge cam pentru 4 persoane). Puneti intr-o tigaie 1-2 linguri de ghiveci pentru fiecare ou, apoi turnati ouale batute cu putina sare si prajiti totul, amestecand sa nu se arda.
Pentru restul familiei acest ghiveci poate fi servit cu orez.
Orezul se pune in cratita inaintea rosiilor - cam 1 ceasca, bine spalat - se lasa sa fiarba de jumatate si apoi se adauga rosiile.
Cu sau fara orez, ghiveciul e un fel usor pentru seara sau poate constitui garnitura la friptura, snitele, etc).

Copyright © Leea
Reproducerea fara acord strict interzisa!

 

Sursa: Omleta cu ghiveci