- 2kg vinete
- 8cl ulei (de masline daca se poate)
- unt pentru unsul formei
- 4 catei usturoi
- 6 oua
- 2 linguri lapte caldut
- sare, piper
- cimbru, o foaie de dafin
Pentru sosul de rosii:
- 4 linguri ulei de masline
- 4 catei usturoi
- 6 rosii copate bine
- 12 frunze de busuioc
- 1 priza fructoza
Nota: Sosul se pregateste cu o zi inainte.
Mod de preparare
Rosiile se curata de pielita si de seminte, se pun intr-o strecuratoare si se presara cu sare.
Se lasa acolo o ora.
Rosiile, usturoiul, uleiul, piperul si fructoza se pun in blender si se face un sos din ele.
Cine vrea poate da la urma sosul printr-o strecuratoare de sarma.
Frunzele de busuioc, spalate, se pun intr-un castron si se toarna sosul peste ele.
Se da o zi la frigider.
Cum se prepara terinaVinetele se taie cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu ulei. Un sfert de ora, timp in care trebuie mereu amestecate. Se adauga sare, piper, usturoiul tocat marunt, cimbru si foaia de dafin. Se da focul la mic, se acopera tigaia cu capac si se lasa vinetele acolo 30 minute. Cand sunt gata se indeparteaza foaia de dafin si restul se da prin belnder, se lasa pasta sa se racoreasca. Se adauga laptele si ouale.
Se unge cu unt o forma termorezistenta si se da la cuptor.
Se serveste cu sosul rece.
Copyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!