Mousse de smantana in palton de somon sau Terina cu somon afumat
- 5 foi de gelatina
- 1 legatura mare de marar
- 300 g smantana nu prea grasa (de vreo 10%) - sour cream
- 3 lingurite mustar
- 3 lingurite suc de agave (sau 1 1/2 de fructoza)
- 300 g somon afumat taiat in felii subtiri
- 200 g frisca lichida (sau smantana grasa)
- sare, piper (alb, daca aveti)
Mod de preparare
Se face cu o zi inainte de a fi servit.
Se inmoaie gelatina. Se toaca mararul. Se amesteca smantana 10% cu mustarul si cu sucul de agave.
Se topeste gelatina la foc mic, se pune ceva din crema de smantana in ea, apoi se amesteca cu toata crema.
O forma de chec se tapeteaza cu folie de plastic si apoi cu feliile de somon.
Daca feliile de somon sunt ceva mai mici, se pun doua.
Feliile de peste trebuie sa atarne peste marginea formei.
Restul de somon se taie mic (cuburele).
Se bate frisca (smantana grasa) si se amesteca cu cealalta crema de smantana, mararul, bucatelele mici de peste, sare, piper.
Se pune in forma si se acopera cu feliile de somon care atarna din tavita.
Se da peste noapte la frigider.
La servit se rastoarna pe-un platou, se indeparteaza folia de plastic. Se poate orna cu felii de lamaie sau limeta si niste verdeata.
La taiat e un pic problematic, mousse-ul fiind foarte pufos.
Deci inarmati-va cu un cutit care taie mai mult decat foarte bine.
Copyright ©
Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!